14.3 C
Amposta

El govern espanyol reforma els incentius per a la contractació indefinida i elimina bonificacions a contractes temporals

Les empreses que rebin la bonificació hauran de mantenir el contracte indefinit durant tres anys

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un nou sistema d’incentius a la contractació indefinida que elimina les bonificacions que hi havia fins ara per a la contractació temporal i estableix que les empreses que rebin bonificació per contractes indefinits els hauran de mantenir durant un mínim de tres anys. Aquestes era algunes de les recomanacions que l’Estat ha rebut d’Europa, l’Airef i el Banc d’Espanya. La bonificació per a la contractació temporal només es mantindrà en el cas dels contractes de substitució, i els recursos es destinaran a la contractació indefinida per a aturats de llarga durada, per a majors de 45 anys i per a joves sense formació.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha explicat que el nou sistema corregeix deficiències del mecanisme que ha funcionat fins ara. Principalment el fet que les bonificacions ajudaven especialment les persones que ja tenien una millor posició al mercat laboral, i no els col·lectius on s’acumula la desocupació.

Segons Díaz, es tracta d’adequar els incentius i bonificacions a la reforma laboral per produir “més estabilitat en l’ocupació”. Fins ara, ha dit, la bonificació s’ha entès com un element d’abaratiment dels costos laborals, quan el que cal és millorar l’ocupació de col·lectius que tenen dificultat d’accedir al mercat de treball.

El sistema manté les bonificacions per a la contractació de persones amb discapacitat o víctimes de violència de gènere. També incentiva els contractes vinculats a la conciliació durant tota la seva durada.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -