14.3 C
Amposta

TV3 estrenarà el 2023 vuit sèries de ficció en català

Destaquen 'Bojos per Molière', producció dels creadors de 'Merlí', a més de 'Cites Barcelona' i 'Els hereus de la terra'

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els creadors de l’èxit ‘Merlí’ tornaran a la graella de TV3 amb ‘Bojos per Molière’, una sèrie de vuit capítols dirigida per Héctor Lozano i protagonitzada per Elisabet Casanovas. Aquesta serà una de les vuit ficcions en català que la televisió pública catalana estrenarà el 2023 en coproducció amb plataformes internacionals o altres canals dels territoris de parla catalana. La comèdia dramàtica ‘La mirada de la Fiona’, amb Mireia Oriol com a protagonista, la ja anunciada ‘Cites Barcelona’ o ‘Operació marea negra’ –totes dues amb Amazon Prime-, a més d”Els hereus de la terra’, drama històric de continuació de ‘La catedral del mar’, composaran el mosaic d’estrenes de ficció pròpia d’aquest any a la graella i a la plataforma digital.

Completen el calendari d’estrenes la sèrie ‘Mòpies’, la primera coproducció conjunta dels canals públics IB3, À Punt i TV3; el thriller polític ‘Sicília sense morts’ –també amb les televisions dels Països Catalans juntament amb Filmin i Nova Producciones-; i el drama polític i social ‘Llim’. A totes aquestes, s’hi sumen 22 produccions alienes doblades al català que també passaran per la televisió, amb títols com ‘Borgen’, ‘Babylon Berlin’, ‘My briliant friend’, ‘Hotel Europa’ i ‘Root’, entre d’altres. L’any passat només es van estrenar dues produccions pròpies.

L’aposta per aquesta trentena de sèries de ficció compta amb un pressupost de 3,4 milions d’euros per a les pròpies i de 3,3 milions per a les alienes (doblatges a banda). En paral·lel, hi ha 11 produccions en fase desenvolupament que es preveuen estrenar a partir del 2024, amb una partida d’11,4 milions d’euros.

El 2023, un any “de transició”

La direcció de TV3 fixa el 2023 com un any “de transició” per a la producció de ficció, amb l’objectiu de negociar amb plataformes i televisions públiques i privades per tirar endavant nous projectes que es puguin emetre per la televisió lineal i l’aplicació digital.

Segons Rosa Romà, presidenta de la CCMA, ha assegurat que el 2023 serà “l’any de les sèries a TV3” amb l’objectiu que la televisió pública sigui una plataforma de continguts “de referència en català”, arribant a nous públics anar-los a buscar a l’entorn digital.

Per aconseguir-ho, però, TV3 ha hagut d’acomodar-se a un model que ha “canviat” i obliga a explorar noves fórmules de col·laboració per l’augment dels costos de producció i un canvi en el consum, segons el director de televisió catalana, Sígfrid Gras. En aquest sentit, TV3 entra al mercat de les sèries a través de col·laboracions amb altres OTT i televisions. “Som forts i no som competència. És un ‘win-win’ per totes dues parts”, ha assegurat.

Les grans apostes

El drama ‘Bojos per Molière’, dels creadors del ‘Merli’, s’endinsa en el món del teatre per abordar les dificultats que un grup de joves es puguin dedicar a allò que els agrada. La sèrie, que s’estrenarà el 23 de gener, s’ubica en la Barcelona postolímpica i té lloc a l’Institut del Teatre. Es tracta d’una producció de TV3 amb Veranda i Mediawan adreçat al públic jove i adult.

‘Cites’ arribarà a la pantalla de TV3 el segon trimestre d’aquest any amb una estrena exclusiva a la televisió pública dels dos primers capítols i després la penjarà completa Amazon. Tornaran, així, les trobades entre desconeguts en una primera cita amb Barcelona com a teló de fons. Entre els protagonistes, hi haurà Carlos Cuevas, Carmen Machi, Belén Cuesta, Laia Costa, Nausicaa Bonnín, Aina Clotet, David Verdaguer, Eva Santaolaria o Aida Oset, entre d’altres.

La continuació de ‘La catedral del mar’, ‘Els hereus de la terra’, també tindrà sortida a TV3 a partir de la tardor d’aquest any, amb coproducció de Diagonal TV, Netflix i Antena3. Encara sense data d’estrena, hi ha ‘Operació marea negra’, un drama basat en fets reals i que se situa al novembre del 2019 per narrar la història d’un jove gallec campió d’Espanya de boxa que es veu obligat a traficar amb drogues per guanyar-se la vida.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -