14.3 C
Amposta

Per què han tornat els Tamagotxis 25 anys després?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els Tamagotxis han tornat després de 25 anys. Aquestes mascotes virtuals a les quals cal mantenir en vida han tornat, actualitzades, i s’han convertit en una de les joguines més sol·licitades aquest Nadal i Reis. Per què?

Aquesta és una joguina creada ara fa 27 anys per l’empresa japonesa Bandai i que a Catalunya ha recuperat la seua força comercial i s’ha tornat a convertir en un “best-seller” del món de les joguines. La seua popularitat s’ha disparat les últimes setmanes, assolint un 668% més d’interès que el 2021.

Tots coneixem la forma clàssica amb pantalla en blanc i negre i amb funcionalitats bàsiques que es va llançar al mercat al voltant del 1997. Però els anys han passat i els Tamagotxis han evolucionat a versions més sofisticades, amb pantalla a color i funcionalitats més avançades.

A Catalunya ho comercialitza Bandai en tres models: Tamagotxi original (per a majors de 8 anys), Tamagotxi Pix amb càmera integrada, botons tàctils i pantalla a color i Tamagotcxi Pix Party que permet jugar amb amics (tots dos per a majors de 6 anys).

El curiós interès que desperta el tamagotxi entre els nens i les nenes d’avui és tota una sorpresa a hores d’ara que els nens tenen a Alexa i també tenen a la seua disposició centenars de jocs per cuidar animalets o mascotes en dispositius com ara mòbils o iPads.

Però n’hi ha que consideren que cuidar una mascota virtual pot ser la primera responsabilitat atorgada a un nen o nena i despertar el seu interès per la robòtica i la programació. A més, és una joguina barata, que oscil·la entre els 20 i els 60 euros i és tecnològica, però sense connexió a internet, per tant, més segura. A això se li suma la nostàlgia de les mares i els pares i la pel·lícula de Pixar Red, on la protagonista dur aquesta famosa joguina.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -