14.3 C
Amposta

El glamping

El glamping és la contracció de la paraula càmping i glamurós que ha de tenir una gran atenció als clients adapta'n els gustos i les necessitats de cada un. És el turisme sostenible a la natura amb totes les comoditats i luxes com gaudim a casa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Catalunya, un territori amb gran diversitat d’ambients i paisatges resultat de processos d’antropització condicionats per circumstàncies diferents en cada territori i tots d’una gran riquesa, una marcada diferencia topogràfica i geològica del sòl i la seva cobertura vegetal. Un escenari perfecte per gaudir de la natura o el mar. El nombre d’establiments de càmpings que et van del 47% a les comarques Gironines fins al 4% a les Terres de l’Ebre, aquesta activitat té un gran impacte en l’actualitat per la generació de riquesa i ocupació laboral dins l’activitat turística en un sector estratègic, el turisme.

El nombre de pernoctacions registrades als càmpings de Catalunya han estat de disset milions un increment sobre l’any passat del 0,50% que va suposar un creixement interanual del 8% i les marques més sol·licitades varen ser la Costa Brava tot i tenir una baixada respecte a l’any passat de l’1,7% i la Costa Daurada que va tenir un augment del 5%. En canvi el nostre territori, Terres de l’Ebre, tenint un marc paisatgístic de muntanya i mar excel·lent aquest tipus de turisme no acaba d’arrencar satisfactòriament.

Com a tots els sectors, el del càmping, també s’ha innovat i la proposta per aixecar el sector és el glamping ecologista, activitat lligada al medi ambient i, un concepte que venen nou i exclusiu d’anar de càmping, luxe i viatges que vol fusionar el turisme sostenible i ecològic de natura i platja, es pretén que sigui un turisme alternatiu amb les comoditats d’un hotel de cinc estrelles. A la Costa Daurada i Terres de l’Ebre l’oferta és un parc de 68 mil places d’hotel,65 mil de càmping i 25 mil, segons el seu president el sector ha anat pujant any rere any sent aquest últim l’excepció amb una baixada del 2% tot i que segons el president d’aquesta entitat el glamping està del tot consolidat a casa nostra. A Terres de l’Ebre tenim al voltant de 15 càmpings i que ofereixin glamping en son tres: Bot, les Cases d’Alcanar i l’Ampolla. Aquests ofereixen piscina, jardins, calefacció planxa, barbacoa, dutxa, xemeneia de llenya, wifi-internet en la Yurta una modalitat tipus casa, també tenen aquests serveis els que estan allotjats en tendes de campanya.

Segons el sector el món del càmping ha canviat molt, ha deixat de ser l’opció pobra del turisme per convertir-se en tendència de turisme Glamuros. Segons l’Institut Nacional d’Estadística Catalunya és el destí preferit d’aquest turisme. El glamping engloba diferents varietats el més conegut, és la tenda de campanya, però també poden ser les caravanes, les hurtas, els iglús, les cases als arbres, etc. Però contràriament el que ens venen, aquesta modalitat no en te res d’innovació de fet a Escòcia i França es practicava al segle XVI, en aquestes cultures es feien construir tendes de campanya de luxe perquè les grans elits poguessin gaudir de la natura sense les comoditats de palau. Però el glamping que coneixem avui ve del continent Africà i Austràlia, d’allà es va exportar a Suïssa i Països Escandinaus per arribar després a Europa, avui és l’última tendència a Itàlia i fins a arribar a casa nostra.

Trobar una via per aixecar el sector turístic és encertat sempre que la resposta del ciutadà sigui positiva, en el cas del glamping a Terres de l’Ebre els ciutadans sembla que no acaben de veure aquesta opció, potser creuen que els estan venent vacances ecològiques i sostenibles quan no ho són i el que fan és el Greenwashing, de fet han afegit un neologisme anglès a la pràctica de sempre, el càmping, que en diuen glamping i uneix conceptes com càmping i glamur, però per ser creïble el contingut ha de ser potent no tan sols el continent per aquest motiu l’esforç del sector s’ha de multiplicar a casa nostra per deixar de ser els últims en aquesta modalitat turística. Pensem-hi.

Joan Cunill, enginyer mediambiental

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -