14.3 C
Amposta

El Fòrum Jove d’Amposta acull l’acte institucional amb motiu del 8M

Un acte institucional que ha posat el focus en la distribució gratuïta i universal de productes menstruals reutilitzables a les farmàcies que s’ha iniciat aquesta setmana, en el marc de la campanya 'La meva regla, les meves regles'

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Govern territorial a les Terres de l’Ebre ha commemorat aquest dijous des del Fòrum Jove d’Amposta el Dia Internacional de les Dones amb un acte institucional que ha posat el focus en la distribució gratuïta i universal de productes menstruals reutilitzables a les farmàcies que s’ha iniciat aquesta setmana, en el marc de la campanya ‘La meva regla, les meves regles’. La declaració institucional del 8 de març reivindica enguany el paper clau que han jugat i juguen els drets sexuals i reproductius en la lluita feminista a escala global.

L’acte, amb un centenar de persones entre estudiants, representants institucionals i del teixit socioeconòmic de les Terres de l’Ebre, ha comptat amb les intervencions de la infermera referent del programa Salut i Escola Sònia Ponce López; la llevadora del CAP d’Amposta Cristina Ruiz Carles; i la farmacèutica Iris Barreda Capafons, que han detallat en què consisteix la campanya i han ensenyat els tres productes que s’estan repartint i es poden escollir: copa menstrual, calces menstruals o compreses de tela. Tres joves estudiants del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Atenció a Persones en Situació de Dependència, Berta Agut Marín Apesid, Martina Royo Marín i Aitana Anguera Àlvaro, han fet la lectura de la declaració institucional.

Som el primer país del món que distribuïm de manera universal a través de totes les farmàcies productes menstruals de manera gratuïta per a tothom qui ho necessita”, ha destacat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó. La directora executiva de l’Institut Català de les Dones (ICD), Èlia Soriano, ha posat l’accent en la importància de reivindicar els drets sexuals i reproductius “perquè ens abracen a totes, des de la infantesa fins a les persones més grans, i encara això és un tabú, per això, hem de continuar avançant en drets i apropar-los a tothom”.

La directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha remarcat el fet d’haver commemorat el 8M des d’un espai com el Fòrum Jove. “Volíem apropar-nos a la gent jove i poder explicar totes aquestes actuacions que des del Departament d’Igualtat i Feminismes estem impulsant i un exemple és la campanya iniciada aquesta setmana d’equitat menstrual per distribuir productes menstruals reutilitzables a les farmàcies”, ha remarcat.

“Si alguna reflexió els podem aportar als joves, aquesta és la importància de treballar per la igualtat plena dels homes i les dones i el Fòrum Jove és ideal per fer aquesta tasca”, ha conclòs l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, que ha fet balanç de les polítiques d’igualtat que s’estan impulsant a Amposta i l’Espai Dones. 

L’acte institucional del 8M ha acabat amb un vermut musical amb DJ La Munu. 

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -