14.3 C
Amposta

El Festival d’Art Urbà ‘Efímurs’ transformarà la imatge de l’Ametlla de Mar amb murals plens de vida marinera i creativitat

El dilluns 13 de maig es dona el tret de sortida a aquest festival on 11 parets del municipi canviaran radicalment i adoptaran un disseny marítim i pesquer

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ametlla de Mar acollirà, a partir de dilluns 13 de maig, la 1a edició del Festival d’Art Urbà ‘Efímurs’. Una desena d’artistes d’arreu del món intervindran diverses façanes del municipi, fins al 28 de maig. Durant aquests dies també tindran lloc conferències, una exposició i l’1 de juny clourà el festival amb una exhibició de graffitis, vermut electrònic i molt més.

Durant els pròxims dies, l’Ametlla de Mar se submergirà al món de la cultura urbana, aprenent de professionals i descobrint com l’art pot transformar un espai públic en un lloc ple de vida i creativitat. Concretament, 11 parets del municipi canviaran radicalment i adoptaran un disseny marítim i pesquer que, ben segur, captivarà les mirades de tothom. I és que seran murals de grans dimensions i de diferents estils confeccionats per 4 artistes internacionals i 7 nacionals, entre els quals hi ha 2 de catalans.

El festival ha tingut molt bona rebuda, ja que a la convocatòria s’hi van presentar més de 400 muralistes amb un nivell molt alt. Segons María José Castellano, regidora de Turisme de l’Ametlla de Mar, “la intenció és que sigui un atractiu turístic més del municipi i una exposició d’art a l’aire lliure“.

Cartell del Festival d’Art Urbà ‘Efímurs’. L’Ametlla de Mar, 2024.

L’organització ha volgut ubicar els murals en punts repartits per tota la població, perquè tant la gent del poble com els turistes puguin conèixer tots els racons del municipi. Algunes de les parets on s’intervindran estaran a l’av Part de Cala, al carrer Rentador, a la plaça Olivera, a l’av U d’Octubre o al carrer Onze de Setembre.

Paral·lelament a la pintada de murals, del 13 al 18 de maig es podrà visitar una exposició gratuïta dels artistes d’Asem & Manz al Centre d’Interpretació de la Pesca (CIP), que inauguraran el festival el dilluns a les 19.30 h. A més, al mateix CIP el 14 de maig també tindrà lloc una taula rodona amb tres artistes, Dridali, Furyo & Hamma i el 16 de maig, l’artista internacional Filite farà una conferència sobre el seu mural ubicat al CIP.

A més, el festival no només se centrarà en el muralisme, sinó que també hi serà present el graffiti amb una exhibició l’1 de juny al mercat municipal. De fet, serà aquell mateix dia i en aquest punt del municipi on es posarà fi al festival amb diverses activitats com un taller infantil, una barbacoa del Bar las Brochas, un vermut electrònic de la mà de Dj Mael Wulschleger i un recorregut d’art urbà amb la Xaranga Suquet Calero.

Tots els punts i l’agenda dels actes es podrà consultar en un tríptic, que es posarà en disposició físicament a l’Àrea Municipal de Turisme o al CIP i digitalment a l’Instagram d’@efimurs. El festival, que busca convertir el municipi en un referent d’art urbà al territori, s’emmarca dins els projectes impulsats pels Fons Europeus Next Generation del Pla de Sostenibilitat Turística ‘La Cala més natural’ que l’Àrea de Turisme de l’Ametlla de Mar està posant en marxa al municipi fins al 2026.

Tríptic amb la programació del Festival d’Art Urbà ‘Efímurs’. L’Ametlla de Mar, 2024.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -