14.3 C
Amposta

El decret de renovables, “un pas endavant per millorar el model a les Terres de l’Ebre”, segons Salvadó

El delegat del Govern a l'Ebre també ha anunciat que prop de 900.000 € és la inversió pressupostada en actuacions als municipis afectats pels aiguats de l'1 de setembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha parlat aquest dimarts en el Consell de Direcció sobre l’aprovació per part del Govern del decret d’energies renovables. Segons Salvadó, la modificació aporta “garanties per protegir-nos de models que no convencen al territori, incorporant mesures d’equilibri, apostant per modificar el model actual de generació d’energia, que es completarà amb el Pla Territorial Sectorial”. Sobre aquest pla, el delegat ha dit que “és imprescindible” per evitar nous projectes a zones que ja compleixen amb escreix la contribució de generació d’energia renovable, com és el cas de la Terra Alta.

En concret, el nou text incorpora mesures per ordenar i equilibrar la implantació d’energies renovables, per minimitzar l’impacte territorial i per promocionar l’autoconsum. Tanmateix, els projectes eòlics i fotovoltaics hauran d’acreditar l’acord del 50% dels terrenys sobre els quals es projectin i també hauran de presentar una oferta de participació a la ciutadania. A més, s’ha donat llum verda a l’elaboració d’un Pla Territorial Sectorial d’energies renovables i s’obre la porta a buscar mecanismes de compensació per part d’aquells territoris que no generin un 50% de l’energia que consumeixen.

Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre

Albert Salvadó també ha anunciat que el Govern, fins al moment, ha fet una inversió de prop de 900.000 euros als municipis afectats pel fort temporal de l’1 de setembre, sobretot a Alcanar, però també a Ulldecona, la Ràpita i Deltebre. Les actuacions s’han fet en carreteres, camins i en l’esvoranc del passeig marítim de les Cases d’Alcanar, a més d’actuacions en patrimoni i equipaments culturals com l’Ermita del Remei, la Moleta o l’Auditori a Alcanar, el Castell d’Ulldecona o el Museu de la Mar de l’Ebre a la Ràpita. Amb tot, el delegat del Govern ha avançat que continuen treballant en coordinació amb els municipis afectats i, per tant, caldrà esperar encara per a una valoració definitiva.

Finament, en el Consell de Direcció s’ha presentat el Projecte LECTIO que el Departament d’Interior reinicia a les Terres de l’Ebre, després de l’aturada per la pandèmia, i que consisteix en la instal·lació de lectors de matrícules de vehicles als municipis que no compten amb Policia Local. És una eina integral, que poden consultar els ajuntaments i també els cossos policials des de qualsevol punt del país, i que dona capacitat de control dels fets delictius que es puguin produir en qualsevol municipi.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -