14.3 C
Amposta

Flix homenatja 10 flixancos deportats als camps nazis aquest novembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una pedra, un nom, una persona. Stolperstein, pedra que fa ensopegar, és un projecte artístic dissenyat per Gunter Demnig (Berlín, 1947) i es tracta del projecte més gran descentralitzat de memòria. El maig de 1996 a Berlín es van col·locar les primeres llambordes, dedicades a persones jueves víctimes del règim nacionalsocialista. S’instal·len davant la darrera residència on va viure en llibertat la persona.

Les llambordes disperses per tot Europa i més enllà permeten adonar-nos de la magnitud de la tragèdia i Flix instal·larà les primeres Stolperstein aquest novembre retent homenatge a deu flixancos deportats als camps nazis durant el transcurs de la Segona Guerra Mundial, nou d’ells a Mauthausen i un a Buchenwald. Concretament, s’ubicaran als carrers Església (1), Castell (1), Sant Josep (2, al refugi), Sant Roc (3) i Plaça Major (3).

Cada Stolpersteine ret homenatge a una víctima del nacionalsocialisme. D’aquesta manera, es manté viva la memòria de les persones de tots els col·lectius: jueus, romà i sinti (gitanos), LGTBI, dissidents polítics, testimonis de Jehovà i ciutadans amb discapacitat que van ser perseguits o assassinats a Europa entre els anys 1933 i 1945 pel règim nazi i els seus col·laboradors.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -