14.3 C
Amposta

El COPATE rep una inversió per la millora del Centre de Tractament de Residus del Montsià

La retractiladora ha començat a funcionar en període de proves a l'abocador de Mas de Barberans,

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha rebut una  subvenció de 840.000 euros de l’Agència de Residus de Catalunya per tal de millorar  el funcionament de les instal·lacions del Centre de Tractament de Residus del  Montsià. Una inversió que es destina a l’adquisició d’una màquina per retractilar les  bales compactades de brossa i un equip de trituració dels residus voluminosos. 

Pel que fa a les bales compactades de brossa i retractilades, és a dir, cobertes amb  un film, tenen una capacitat d’un metre cúbic i permetran també millorar la qualitat dels  lixiviats, ja que l’aigua de pluja no entrarà en contacte amb la massa residual. 

Quant a la màquina per triturar el material que arriba procedent de les deixalleries,  concretament els residus voluminosos i la fracció vegetal, el COPATE en licitarà ara  l’adquisició. Ara, un 30% de les entrades de residus no poden passar per la premsa  existent per les seues dimensions, sinó que es dipositen a l’abocador i, posteriorment,  es compacten, un procés durant el qual es poden generar volàtils. Amb l’adquisició de  la trituradora s’evitaran també aquests volàtils.  

La retractiladora ha començat a funcionar en període de proves a l’abocador de Mas de Barberans, que va iniciar la seua activitat l’any  1993, i es va explotant per fases: la fase I està clausurada, la II semiclausurada i,  actualment, s’està executant la fase III, que amb aquesta inversió allargarà la seua  vida útil. “Aquestes màquines que incorporem donen seguretat ambiental per  treballar a l’abocador i, a més, seran una inversió de futur per la pròxima fase”,  ha explicat el  president del COPATE, Xavier Faura.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -