14.3 C
Amposta

El COPATE presenta als alcaldes la proposta de convertir-se en CITE, un ens amb majors competències

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), Xavier Faura, ha explicat als alcaldes del Baix Ebre, la Terra Alta i el Montsià la proposta de modificació dels estatuts d’aquest consorci per convertir-lo en un ens amb majors competències, més enllà de les polítiques ambientals. La setmana vinent es presentarà al consell d’alcaldes de la Ribera d’Ebre. “Plantegem que el COPATE passe de ser un ens de serveis als consells comarcals i els municipis a ser un organisme de servei a les Terres de l’Ebre”, ha explicat Faura.

Per tal d’efectuar aquesta modificació estatutària s’ha encarregat un informe a la càtedra d’Estudis Jurídics Locals de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que ja ha emès un dictamen amb un seguit de propostes per esmenar els dèficits estructurals del COPATE i actualitzar els seus estatuts. Entre les modificacions s’inclou el canvi de nom del consorci que passaria a anomenar-se Consorci Intercomarcal de les Terres de l’Ebre (CITE).

El CITE vol donar a l’entitat una vocació transversal en les seues funcions, anant molt més enllà de les funcions de caràcter ambiental, alhora que pretén restaurar la memòria del que va ser el primer ens que englobava les quatre comarques de l’Ebre, creat el 4 de desembre de 1978 per un Decret del president Tarradellas. Un ens de caràcter preestatutari, que pretenia reconèixer la singularitat de l’Ebre i la necessitat de dotar al territori d’institucions pròpies per impulsar el seu desenvolupament.

Segons ERC, el partit impulsor, el CITE vol ser una eina amb més competències, més estratègica per al desplegament de les polítiques dels quatres consells comarcals, així com aquelles funcions que des de la Diputació de Tarragona, des dels ajuntaments i Generalitat es consideri adient encarregar-li o coordinar.

“Hem fet arribat aquesta proposta als partits polítics i també s’ha presentat al Consell d’Alcaldes de la Terra Alta, el Montsià i el Baix Ebre, mentre que la setmana vinent ho presentarem al de la Ribera d’Ebre”, ha dit el president del COPATE. Ara el document és obert a les propostes de les diferents administracions locals i partits polítics.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -