14.3 C
Amposta

Amposta impulsa un servei per atendre menors que consumeixen marihuana

Els Serveis Socials d'Amposta ofereixen una alternativa a la sanció econòmica per tinença o consum de marihuana

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Amposta ha posat en marxa un pla per detectar de forma ràpida el consum de marihuana entre els adolescents del municipi d’entre catorze i divuit anys. Aquest servei, impulsat des dels serveis socials, vol oferir una alternativa a la sanció econòmica que se’ls imposa a aquests joves en el cas de ser denunciats per tinença o consum de marihuana al carrer. La intervenció està basada en l’educació, que substituirà la sanció econòmica, sempre que la mesura alternativa es compleixi.

Les famílies interessades disposen de quinze dies naturals des del moment de la infracció per posar-se en contacte amb els Serveis Socials d’Amposta o als telèfons 977 702 549 o 615 860 852.

Des de l’àrea de Serveis Socials explicaven el programa en qüestió, pretén abordar el consum de drogues en joves, però no només des del vessant legal, sinó també des del sanitari, tot facilitant la responsabilitat dels menors vers els seus actes, ja que s’ha comprovat que el pagament de la sanció econòmica sovint recau en els pares, tutors o representants legals de la persona infractora.

A més, aquesta acció vol ser una estratègia de detecció precoç per evitar o disminuir riscos associats al consum de drogues. Així, permet el treball en xarxa entre els cossos de seguretat i els serveis que treballen amb adolescents, amb la finalitat d’establir estratègies i criteris per detectar i intervenir de forma precoç amb adolescents en risc.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -