14.3 C
Amposta

El COPATE ampliarà el porta a porta als grans productors amb una subvenció de 500.000 euros de l’ARC

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) implantarà el pròxim mes de setembre la recollida  de la fracció orgànica adaptada pels grans productors. Un servei que permetrà millorar la taxa de recuperació de la fracció orgànica, tant en quantitat com en qualitat i que es posarà en marxa als municipis de Sant Jaume d’Enveja, l’Aldea, les Cases d’Alcanar, l’Ampolla, Poble Nou, Eucaliptus, el Perelló, la Ràpita i Camarles. A més, el COPATE ha rebut una subvenció de 500.000 euros de l’Agència de Residus de Catalunya per dur a terme una segona fase d’aquest servei que permetrà ampliar-lo a Alcanar, Amposta, Santa Bàrbara, la Sénia, Ulldecona i Xerta.

“L’objectiu d’aquest nou servei és facilitar als grans productors la recollida de la fracció orgànica. Volem aconseguir més quantitat i qualitat, és a dir, reduir la taxa d’impropis la qual cosa ens permetrà incrementar l’import de retorn del cànon de residus”, ha explicat el president del COPATE, Xavier Faura, que també ha concretat que l’objectiu és arribar al 60% de taxa de recuperació i a més de qualitat el 2030. En concepte de retorn del cànon sobre residus es premia, principalment, la recollida selectiva d’orgànica de  qualitat.

En una primera fase el servei s’implantarà en 250 establiments, bàsicament els dedicats a la restauració (restaurants, bars-cafeteries, hotels i càmpings), mentre que en una segona fase el servei s’ampliarà a tots els establiments generadors de fracció orgànica (fruiteries, carnisseries…). Els establiments adherits al servei rebran uns cubells que portaran un xip, la qual cosa permetrà identificar l’usuari. D’aquesta manera es promou la corresponsabilitat, es garanteix el control d’ús i es pot permetre l’establiment de sistemes fiscals que introdueixin el pagament per generació.

D’altra banda, la subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya també permetrà millorar el sistema de recollida porta a porta als municipis que ja el realitzen (Aldover, Benifallet i Paüls) i iniciar la recollida porta a porta domiciliària a Alfara de Carles i al nucli antic d’Alcanar.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -