14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal del Baix Ebre vol ajudar a visibilitzar els maltractaments a la gent gran

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del Consell Consultiu de la Gent Gran, s’ha adherit a la campanya ‘Destapa-ho, tu pots!’ que pretén sensibilitzar sobre la importància de denunciar qualsevol indici de maltractament a una persona gran.

Es tracta d’una iniciativa dels Consells de Gent Gran de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat i el Garraf, que a més del Consell del Baix Ebre compta amb el suport dels Consells de l’Alt Urgell, Bages, Conca de Barberà, Garrotxa, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ribera d’Ebre, Solsonès i Vallès Oriental i de l’Oficina de Gent Gran Activa del departament d’Afers Socials i Famílies.

La campanya consisteix amb un vídeo on apareixen diversos membres dels diferents consells consultius “destapant” simbòlicament uns pots. El maltractament a les persones grans és un problema social mundial que afecta la salut, la dignitat i els drets humans de milions de persones a tot el món. És per tant necessari prendre consciència del seu abast i gravetat, i actuar per sensibilitzar, prevenir, protegir i atendre aquests casos.

A més, el context actual dificulta la visibilitat d’aquesta problemàtica social i requereix una especial mirada per poder-la detectar. Les situacions de maltractament es poden donar en l’àmbit domèstic, però també en l’àmbit institucional, tristament d’actualitat per la dramàtica situació viscuda per la pandèmia de la Covid-19.

L’any 2011, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 15 de juny com a Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -