14.3 C
Amposta

El Col·legi de Periodistes de les Terres de l’Ebre anuncia els guanyadors dels premis Micro 2023 [ÀUDIO]

El Micro Daurat pretén reconèixer tota una trajectòria professional dedicada al món de la comunicació i enguany Josep Lluís Villa, fundador d'Imagina Ràdio, ha sigut guardonat amb aquest premi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi ha donat a conèixer els guanyadors dels Premis Micro Obert i Micro Tancat 2023. Aquests són els periodistes Susanna Cases i Pol Benach, respectivament. El Micro Daurat ha recaigut en el periodista Josep Lluís Villa, fundador d’Imagina Ràdio. Els Premis Micro es lliuraran el pròxim divendres 5 d’abril, a la seu del Col·legi a Tortosa.

El premi Micro Obert reconeix la bona predisposició de donar en tot moment les majors facilitats als periodistes i professionals de la comunicació del territori, per poder fer la seva tasca i tenir les màximes garanties per poder oferir una bona informació. Aquest li han atorgat a la periodista Susanna Cases, per la seua tasca al capdavant del departament de comunicació de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre. Els periodistes valoren que Cases «atén qualsevol consulta, facilita contactes, avança previsions i resol dubtes amb molta rapidesa i eficiència».

El premi Micro Tancat, en canvi, és un toc d’atenció per assenyalar la poca disposició per facilitar la tasca del periodista. Enguany, se l’ha emportat també un cap de premsa, però en aquest cas del departament de Salut Terres de l’EbrePol Benach. Els periodistes el justifiquen perquè Benach «dificulta la tasca dels periodistes, no facilita la informació a temps i demostra manca d’interès i de sensibilitat envers els mitjans locals».

Finalment, el premi Micro Daurat pretén reconèixer tota una trajectòria professional dedicada al món de la comunicació, atorgat per decisió de la Junta de la Demarcació. Enguany, Josep Lluís Villa, fundador d’Imagina Ràdio, ha estat distingit amb aquest reconeixement. Des de la redacció, li hem preguntat a Villa que representa per a ell ser guardonat amb aquest premi, que reconeix la seva destacada trajectòria.

Josep Lluís Villa, fundador d’Imagina Ràdio

Josep Lluís Villa va començar en el món de la comunicació de manera autodidàctica a la dècada dels vuitanta del segle passat i ha estat al capdavant de diferents mitjans fins que es va jubilar ara fa quatre anys, moment en què també va rebre el reconeixement per part d’aquesta Demarcació en el marc de la I Nit de la Comunicació. El periodista tortosí ha treballat al llarg de la seua dilatada carrera a mitjans estatals i nacionals com RNE, la Cadena Ser, El País, Nou Diari i Ona Catalana, en els seus inicis, per a centrar-se després en mitjans locals. Així, va ser director del setmanari L’Ebre i de Visió 3, fundador del diari digital Ebredigital i propietari i fundador d’Imagina Ràdio, l’única emissora privada de les Terres de l’Ebre. Va col·laborar també en diverses revistes, llibres i diaris, de diferents àmbits.

Josep Lluís Villa també es va especialitzar en la comunicació institucional i empresarial i en la creació i locució publicitària per a mitjans de comunicació, així com en l’organització, ideació i producció artística de festes, festivals i certàmens. En aquest sentit, destaca la creació de la Festa Imagina Ràdio que els darrers anys dinamitza moltes festes majors de pobles ebrencs. El polifacètic periodista va treballar per a la dinamització cultural de la ciutat a través de la Cooperativa La Finestra, de la qual va ser-ne president i que va organitzar, entre altres, el Festival de Teatre de Tortosa durant 18 anys.

Villa també va provar sort en el món de l’escriptura i de la poesia amb el llibre de poemes ‘Se había congelado el cielo’ i actuant com a rapsode en l’espectacle Poetíssimes gràcies, coprotagonitzat amb l’actriu tortosina Sandra Palomo i en l’espectacle poètic-musical inspirat en el seu llibre de poemes. Recentment, ha publciat el segon treball poètic titulat ‘Lo que tengo‘. Aquest recull de poemes arriba al públic mitjançant un disc on l’autor recita alguns dels seus propis versos, mentre que altres són interpretats vocalment per Arturo Gaya, i amb acompanyament musical del guitarrista Sergi Trenzano.

Redacció

Enllaços relacionats

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -