14.3 C
Amposta

El periodista Josep Lluís Villa, escollit Micro Daurat 2023

El fundador d'Imagina Radio es guardonat amb aquest reconeixement per tota una trajectòria professional dedicada al món de la comunicació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Junta de govern de la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes ha decidit atorgar el Micro Daurat 2023 al periodista tortosí Josep Lluís Villa. El guardó pretén reconèixer tota una trajectòria professional dedicada al món de la comunicació com és el cas de Villa.

Josep Lluís Villa va començar en el món de la comunicació de manera autodidàctica a la dècada dels vuitanta del segle passat i ha estat al capdavant de diferents mitjans fins que es va jubilar ara fa quatre anys, moment en què també va rebre el reconeixement per part d’aquesta Demarcació en el marc de la I Nit de la Comunicació. 

El periodista tortosí ha treballat al llarg de la seua dilatada carrera a mitjans estatals i nacionals com RNE, la Cadena Ser, El País, Nou Diari i Ona Catalana, en els seus inicis, per a centrar-se després en mitjans locals. Així, va ser director del setmanari L’Ebre i de Visió 3, fundador del diari digital Ebredigital i propietari i fundador d’Imagina Ràdio, l’única emissora privada de les Terres de l’Ebre. Va col·laborar també en diverses revistes, llibres i diaris, de diferents àmbits. 

Josep Lluís Villa també es va especialitzar en la comunicació institucional i empresarial i en la creació i locució publicitària per a mitjans de comunicació, així com en l’organització, ideació i producció artística de festes, festivals i certàmens. En este sentit destaca la creació de la Festa Imagina Ràdio que els darrers anys dinamitza moltes festes majors de pobles ebrencs. 

I Nit de la Comunicació, en la qual Villa va ser un dels homenatjats. / Foto: CPC

El polifacètic periodista va treballar per a la dinamització cultural de la ciutat a través de la Cooperativa La Finestra, de la qual va ser-ne president i que va organitzar, entre altres, el Festival de Teatre de Tortosa durant 18 anys. 

Villa també va provar sort en el món de l’escriptura i de la poesia amb el llibre de poemes Se había congelado el cielo i actuant com a rapsode en l’espectacle Poetíssimes gràcies, coprotagonitzat amb l’actriu tortosina Sandra Palomo i en l’espectacle poètic-musical inspirat en el seu llibre de poemes. 

El lliurament del Micro Daurat 2023 es preveu realitzar a la seu col·legial, juntament amb els premis Micro Obert i Micro Tancat, la pròxima primavera. 

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -