14.3 C
Amposta

El ‘Cicle Estacions’ engega l’edició de Primavera a Bot amb propostes culturals al voltant de l’art, la natura i el vi

El Cicle Estacions es va celebrar per primer cop el primer cap de setmana de març, en l'edició d'hivern, tornen ara a la primavera, i continuaran a l'estiu, i a la tardor

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Teatre, dansa, música, natura, debats sobre el ruralisme, i altres activitats vinculades a la cultura vinícola i la gastronomia. Aquesta és la proposta del Cicle Estacions de Bot (Terra Alta) que en quatre cites anuals (una per cada estació) posa el focus en diversos eixos temàtics vinculats a la vida als pobles. L’edició de primavera se celebrarà del divendres 17 al dilluns 20 de maig, amb propostes que orbitaran al voltant de l’ecosistema i l’agricultura i que posaran èmfasi en activitats adaptades per a persones amb dificultats de visió i mobilitat reduïda.

Divendres 17 de maig a la tarda es donarà el tret de sortida a la programació amb una xerrada titulada Comunitats energètiques una oportunitat per al món rural amb la participació d’especialistes en dret ambiental de l’Institut Català d’Energia. En acabar, el mateix el Carrer Nou acollirà una barra de vins i tapes amb propostes gastronòmiques dels cellers i restauradors del poble. La jornada acabarà al Club Esportiu amb lespectacle Solar de la companyia Mos Maiorum, que recull testimonis sobre les problemàtiques que generen la planificació i desregularització de la transició energètica. L’espectacle disposarà del servei d’audiodescripció per persones amb dificultats de visió i places reservades per a persones amb mobilitat reduïda.

Descoberta de la natura // El matí del dissabte 18 de maig començarà amb un Taller de caixes niu per a ratpenats, a l’aparcament de les Olles, una activitat familiar impartida per Som Aguait, que servirà per donar valor a la biodiversitat com a una de les principals formes de gestió de plagues als cultius. Paral·lelament, també s’oferirà una ruta per la Via Verda amb bicicletes adaptades per persones amb dificultats de visió. Serà un recorregut de 15 km que partirà d’Horta de Sant Joan i que, en el tram entre Bot i la Fontcalda, es pot fer a peu a través d’una guia lateral per a invidents.

Dissabte a la tarda, Mostra de vins brisats ocuparà el carrer Nou amb cellers de la Terra Alta i del Camp de Tarragona que han recuperat aquest ancestral mètode de vinificació. El mateix espai acollirà la Nit de música i vins amb l’espectacle Cançons i poemes per la terra, un concert-recital de poesia amb la veu de Maria Mingorance i Isabelle Laudenbach a la guitarra. S’interpretaran cançons i poemes vinculats la reivindicació del camp i de la pagesia. Just després arribarà la música rumbera de Els Xatus. Hi haurà servei de barra amb vins i tapes dels cellers i restauradors locals.

Diumenge al matí s’ha previst una sortida comentada per la vall del riu Canaletes, per descobrir el sistema de regadiu. Serà un recorregut circular d’uns 6 km per comprendre la importància de la gestió de l’aigua en temps de sequera. La ruta està coorganitzada amb la Comunitat de Regants de Bot i adaptada per a persones amb dificultats de visió. Com a alternativa i a la mateixa hora, des de l’Antiga estació de Bot sortirà una passejada família fins al Jardinet d’en Cristi per descobrir la botànica de l’entorn de Bot. A la tarda al Club Esportiu es projectarà Ets molt guapo, comèdia francesa ambientada en el món rural.

TASTOS EN MOLINS I CELLERS

En paral·lel al programa d’activitats, dissabte, diumenge i dilluns al matí s’han organitzat visites i tastos a molins i cellers. Hi participarà l’Agrícola Sant Josep, el celler La Despeinada, el Celler Menescal i Lo Molí de Bot, i l’empresa Blai Peris, dedicada a l’elaboració i comercialització d’olives. El detall de les activitats es pot consultar al web www.turismebot.cat. Aquesta pàgina permet consultar el programa d’activitats i centralitzarà els enllaços de reserva d’activitats i de compra d’entrades.

PACKS TURÍSTICS

L’empresa Njoy Catalonia ofereix la possibilitat de combinar allotjament i entrades a preus especials durant els dies del Cicle Estacions. Els packs inclouen tres nits de pernoctació (divendres, dissabte i diumenge) i entrades als espectacles (SolarCançons i poemes per la terra, i Juerga Rumbera). Més informació a www.turismebot.cat.

UNA PROGRAMACIÓ ANUAL

El Cicle Estacions es va celebrar per primer cop el primer cap de setmana de març, en l’edició d’hivern. Les activitats tornen ara a la primavera (del 17 al 20 de maig) i continuaran a l’estiu (del 21 al 24) i a la tardor (del 15 al 17). Aquest és un projecte de la regidoria de promoció turística de l’Ajuntament de Bot, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Marca Turística Terres de l’Ebre i el Consell Comarcal de la Terra Alta, i compta amb la col·laboració de productors locals i de les empreses turístiques del municipi.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -