14.3 C
Amposta

El CE Ginestar rep el desfibril·lador de la campanya “Tots Som Un Batec”

L’FCF i els col·laboradors del projecte fan entrega al club de la Ribera d’Ebre del segon DEA de la campanya de cardioprotecció del futbol i futbol sala català

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

TOTS SOM UN BATEC és la nova campanya que impulsa des d’aquesta temporada la Federació Catalana de Futbol, juntament amb la Fundació de l’FCF, la Fundació “la Caixa” CaixaBank, la Fundació Leo Messi i CardioSOS, amb l’objectiu de cardioprotegir tots els camps de futbol, els pavellons i pistes de futbol sala de Catalunya. La campanya té una inversió de 200.000 euros per tal de cardioprotegir un total de 180 instal·lacions esportives.

Per aquest motiu, els clubs afiliats a l’FCF que encara no disposin d’un DEA a les seves instal·lacions els poden sol·licitar al web totssomunbatec.cat. En aquest apartat web es poden visualitzar els vídeos de la campanya, amb la participació del futbolista Leo Messi com a protagonista, i els passos a seguir per realitzarla sol·licitud del desfibril·lador.

El CE Ginestar, a la comarca de la Ribera d’Ebre, ha estat aquest divendres 25 de juny el segon club de Catalunya en rebre un desfibril·lador del projecte TOTS SOM UN BATEC. L’entitat groc-i-blava ha agafat el relleu d’aquesta manera al CF La Llacuna, de l’Anoia, amb qui es va iniciar la roda d’entregues dels DEA de la campanya aquesta mateixa setmana.

En l’acte, celebrat al Camp Municipal de Ginestar, l’alcaldessa del municipi, Conxita Pujol, ha donat la benvinguda als assistents i ha remarcat “la importància que des de la Federació de tot el país es tingui en compte als pobles més petits. Des de l’administració local fem esforços ingents per mantenir les instal·lacions i els equips esportius, i estem molt agraïts perquè aquest és un equipament que reforça aquesta aposta. Ara tota la zona esportiva municipal estarà protegida, amb la instal·lació del DEA”, ha manifestat la batllessa.

El directiu del CE Ginestar Francesc Rius ha posa l’accent en la “promoció de la formació per saber utilitzar el DEA en cas de necessitat, tot i que desitgem no haver de fer-lo servir mai”. El dirigent del club ginestarol, que el pròxim curs 2021-2022 comptarà amb un Amateur a la Quarta Catalana i un conjunt de futbol femení en competició, ha comentat que “en breu cinc membres del club i de la corporació municipal iniciarem el curs de la mà de CardioSOS. Era molt necessari un desfibril·lador al camp, ara el tenim gràcies a TOTS SOM UN BATEC”, ha conclòs Rius.

Per la seva part, el vicepresident primer de l’FCF, Josep Llaó, ha explicat que “tot l’esforç conjunt de la Federació amb els col·laboradors de la campanya ja està donant els seus fruits, amb aquestes entregues als clubs catalans”. “La salut i la pràctica segura del futbol són bàsiques. Recentment hem conegut dos casos a casa nostra, com són el jugador cadet de la UE Figueres Oriol Benet, i l’aficionat Narcís Ayala, que van salvar la vida gràcies a un desfibril·lador. Podem entrenar i jugar, estar molt preparats, però en un moment determinat el cos humà pot dir prou. Per tant, tenir un DEA a mà i actuar amb rapidesa permet que aquella persona pugui reprendre amb normalitat la seva vida”, ha explicat Llaó.

El vicepresident primer de l’ens federatiu ha afegit que “des de la Junta Directiva de la Federació, encapçalada pel president Joan Soteras, treballem perquè hi pugui haver futbol també en els camps més modestos i mantenir així l’esport local, amb els ajuts econòmics de TOTS SOM UN EQUIP ¡ #ORGULLOSA, o el lliurament d’equips de cardioprotecció a través de TOTS SOM UN ¡ BATEC”.

Els objectius de la campanya

Amb TOTS SOM UN BATEC es pretén:

  • Promoure l’ús i la provisió d’equips de cardioprotecció a les instal·lacions on es practiqui el futbol i futbol sala i que encara no disposin de desfibril·ladors externs automàtics (DEA).
  • Facilitar una intervenció immediata en casos de defalliment provocat per aturada cardíaca.
  • Brindar un servei de cardioprotecció a tot l’entorn esportiu, tant a esportistes com a públic en general.

A l’acte d’entrega també hi han assistit el secretari de la Junta Directiva de l’FCF i delegat a les Terres de l’Ebre, Joaquin del Pino; el directiu de l’FCF i patró de la Fundació de l’FCF Tomàs José; el directiu de l’FCF Miquel Piñol; l’ambaixadora de la Fundació de l’FCF Lídia Saura; i la tinent d’alcaldessa de Ginestar, Tere Agné.

Recordem que el programa de cardioprotecció s’emmarca dins del marc general TOTS SOM UN EQUIP, de promoció i impuls del futbol i futbol sala amateur català. La campanya incideix, entre altres eixos, en el foment de la pràctica esportiva segura i saludable, tenint en compte que la salut dels federats i federades és una qüestió prioritària per l’FCF.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -