14.3 C
Amposta

[ENQUESTA] Continuareu fent servir la mascareta a l’exterior a partir d’aquest dissabte 26 de juny?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dijous que l’ús de la mascareta deixi de ser obligatori a l’exterior a partir d’aquest dissabte 26 de juny. L’executiu s’ha reunit de manera extraordinària per donar llum verda a un Reial Decret Llei que estableix els criteris pels quals se suavitza l’obligatorietat del seu ús. Tot i això, sí que s’haurà de dur obligatòriament en cas que no es pugui mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig. La mascareta ha estat imperativa a l’exterior durant gairebé un any. Catalunya ho va aprovar el 8 de juliol del 2020 i altres comunitats s’hi van sumar al llarg del mes.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, que ha assegurat que la suavització de la mesura de protecció serà “progressiva i gradual”, ha explicat que l’ús de la mascareta no serà obligatori a l’exterior per aquells grups de convivents habituals, encara que no mantinguin la distància de seguretat. A les residències on hi hagi un 80% d’usuaris vacunats també deixa de ser requerida, excepte pels treballadors o els visitants. Malgrat els canvis que introdueix el nou Reial Decret Llei, es manté l’obligatorietat de dur-la en espais tancats públics i en transports públics.

Arran de la controvèrsia generada al voltant de la decisió, Ipsos ha realitzat una consulta a ciutadans de tot l’Estat espanyol a través de la seua comunitat What & Why, per tal d’analitzar la seua opinió sobre aquest canvi.

Sobre la decisió que les màscares deixin de ser obligatòries en espais oberts, el 26% dels entrevistats afirmen no estar d’acord amb aquesta nova mesura i pel 38% es tracta d’una mesura precipitada. Un percentatge que també correspon a aquells que pensen que aquesta decisió hauria d’haver arribat un cop s’arribés a la immunitat de grup. A més, un 23% afirma que encara no se sent ni còmode ni segur no portant mascareta.

No obstant això, el percentatge de ciutadans entrevistats que sí que està d’acord amb la mesura és més gran que el d’aquells que no. Ja que el 72% afirma estar a favor d’aquest canvi, tot i això, un 19% assegura que seguirà fent servir la mascareta fins a aconseguir la immunitat de grup.

Sobre quan utilitzarla, 2 de cada 5 declara que se la posarà depenent de l’afluència de l’espai on es trobi i un 28% afirma que sempre portarà una mascareta damunt per si en algun moment l’ha d’utilitzar.

[yop_poll id=”24″]

[yop_poll id=”25″]

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -