14.3 C
Amposta

El CAT incrementa un 4% el volum de negoci el 2023 malgrat la sequera

L'ens preveu un escenari favorable per al 2024 amb "garanties totals" i sense restriccions

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha aconseguit un increment del 4% en el volum de negoci durant el 2023, assolint els 33,1 milions d’euros, tot i les dificultats derivades de la sequera. Segons Joan Alginet, president del CAT, durant l’últim any diversos ajuntaments consorciats han hagut d’utilitzar l’aigua del consorci, demostrant la seva fiabilitat en situacions de crisi hídrica.

Durant l’assemblea general ordinària celebrada aquest dimarts, s’ha informat també d’un augment del 56% en el nombre de paràmetres analitzats, arribant a un total de 60.606, la qual cosa reflecteix les òptimes condicions de qualitat de l’aigua. Aquest increment s’atribueix principalment a l’entrada en vigor del Reial Decret 3/2023 i al compromís del CAT per oferir un servei de màxima qualitat.

Malgrat el bon estat del pantà de Mequinensa, que es troba al 90% de la seva capacitat, el CAT manté actiu el Pla d’Emergència per Sequera per mostrar solidaritat amb altres regions del territori afectades per la manca d’aigua. Alginet ha recalcat la importància de mantenir aquest compromís per donar un missatge de coherència a la societat, tot recordant que la situació actual és conjuntural i no perpetua.

El president del CAT ha compartit aquesta informació amb els representants dels municipis i les indústries consorciades, destacant el compromís del consorci en garantir la qualitat de l’aigua i adaptar-se als canvis en el medi ambient.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -