14.3 C
Amposta

El CAT canvia cinc trams de la canonada principal entre l’Ampolla i Cambrils

La reparació s’ha dut a terme en diversos punts de la xarxa principal ubicats a l’Ampolla, l’Ametlla de Mar, Mont-roig del Camp i Cambrils

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat mes de juny el Consorci d’Aigües de Tarragona va fer una inspecció insitu de la canonada principal, arran de l’averia del passat mes de gener, un projecte que s’havia d’executar al mes de març però que a causa del coronavirus va quedar suspès durant 3 mesos.

A dia d’avui, ja es disposa d’un informe defintiu derivat de la inspecció del passat mes de juny, en el que es descriu quin és l’estat de la conducció principal del CAT. Dels més de 12.500 tubs inspeccionats, només el 0,3% tenen alguna patologia (33 tubs). En paraules de la mateixa empresa adjudicatària, la xarxa es troba en línies generals en un molt bon estat de salut estructural, tenint en compte que dels estudis fets amb aquest sistema les xarxes inspeccionades solen tenir un ràtio al voltant del 3-5%.

Abans de rebre l’informe definitiu, es va rebre un informe preliminar en el que es detallaven quins eren els tubs que podrien estar en més mal estat i que podrien comprometre el subministrament del consorciats. En total, són 5 tubs, ubicats als termes municipals de l’Ampolla, l’Ametlla de Mar, Mont-roig del Camp i Cambrils. Les reparacions d’aquests tubs DN-1600 es van començar el passat 20 d’octubre i aquest dimarts 1 de desembre estaran tots canviats per tubs nous i en bon estat, allunyat-se la possibilitat d’una situació fortuïta com la que es va viure el dia 3 de gener.

Amb aquesta actuació el CAT vol oferir un servei amb les màximes garanties possibles als seus consorciats. La reparació d’aquests trams s’ha adjudicat per un procediment d’urgència per un import de 612.123,06€ a l’empresa Acsa Sorigué.

La revisió exhaustiva del tram principal de la xarxa de distribució del CAT ha suposat una inversió de 2,25 milions d’euros i forma part de la primera fase d’un projecte. La segona fase, prevista per l’any 2021-2022, consistirà en la implantació d’un sistema de detecció on-line en continu que alerti de l’evolució estructural de la canonada. El cost de tot el projecte, d’aproximadament 5,5 M€, s’assumirà a través de la subvenció del 50% que va atorgar l’Agència Catalana de l’Aigua al CAT.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -