14.3 C
Amposta

Descens pel riu Ebre: de Fontibre fins al Delta de l’Ebre en caiac

Iván Galofré, Albert Bosch, Laura Rodríguez i Berto Robles recorren en caiac els 930 quilòmetres del riu Ebre durant 3 setmanes 

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El repte del descens integral de l’Ebre en Caiac es va iniciar el dia 21 d’agost a Fontibre, amb l’objectiu de completar el recorregut de 930 quilòmetres fins a la seva desembocadura al mar Mediterrani el proper 13 de setembre. A hores d’ara ja porten realitzades 20 etapes, avui 10 de setembre, han sortit de Flix amb l’objectiu d’arribar a Benifallet (Tarragona).

Durant tres setmanes els quatre ecoaventurers recorren les 7 comunitats autònomes que creua l’Ebre, navegant trams amb característiques tècniques i geogràfiques molt diverses: des de les zones d’aigües braves de l’Alt Ebre, fins a les aigües totalment calmades dels pantans, com a àrees delicades per tot tipus de condicions, i superant un total de 18 preses i 16 assuts.

Fins al moment s’han realitzat 809,40 quilòmetres en 20 etapes, havent superat la part més tècnica i perillosa de la zona de l’Alt Ebre amb els seus nombrosos trams d’aigües braves, el seu espectacular i inaccessible Canó de l’Ebre i les preses de Cereceda i la de Cillaperlata. Deixant enrere el centre de la ciutat de Saragossa, amb la seva espectacular Catedral-Basílica de La nostra Senyora del Pilar. Arribar, creuar i acomiadar una gran ciutat com aquesta, la més gran de tot el nostre recorregut, és una cosa summament especial, i una dels grans fites i imatges de l’aventura.

Durant diferents etapes han tingut a la vista la bellesa del paisatge de les zones àrides daurades del desert dels Monegros. En el seu pas per Escatrón han visitat el fantàstic El agua, nuestro motor de vida Patrocinan: Monasterio de Rueda, dels únics del món que és totalment original i està impecable. Un d’aquells petits llocs fora dels circuits normals del turisme que diuen que val molt la pena descobrir.

Un altre pas de gegant per a la culminació del projecte: ha estat haver deixat enrere els dos últims embassaments del recorregut, entre ells el més llarg d’Espanya, el de Mequinensa, i el de Riba-roja d’Ebre, completant així el gran desafiament que suposa remar per trams infinits que posen a prova la constància, el ritme i la fortalesa mental dels caiaquistes.

Ara ja es troben en la setena i última comunitat autònoma que creuaran, Catalunya, i en concret les Terres de l’Ebre. En pocs dies arribaran al Delta de l’Ebre. El projecte BLUEBRO té el propòsit de comunicar i conscienciar des de l’aigua sobre la preservació del medi ambient i fomentar hàbits i lideratges més sostenibles, apreciant de primera mà les conseqüències de l’acció de l’home en el paisatge.

El conegut aventurer Albert Bosch ha estat el promotor del projecte al costat de l’Iván Galofré, i dirigirà l’equip en aquesta llarga aventura. La Laura Rodríguez és l’única dona de l’equip i l’asturià Berto Robles, amb només 24 anys és el més jove.

El calendari previst per a la part pendent de la Ecoaventura BLUEBRO en els seus principals punts de pas és el següent:

– Dijous 10 de Setembre: Pas per Flix

– Divendres 11 de Setembre: Pas per Amposta

– Dissabte 12 de Setembre: Pas per Sant Jaume d’Enveja

– Diumenge 13 de Setembre: Arribada al Delta/Mar Mediterrani

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -