14.3 C
Amposta

Oberta la convocatòria del concurs Xef Balfegó 2020

Els candidats, cuiners professionals en actiu, espanyols i italians, tenen fins al 2 d'octubre per inscriure en aquest concurs internacional i enviar les seves receptes  

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

El concurs de gastronomia professional XEF BALFEGÓ, que premia i reconeix als cuiners que millor treballen i preparen tonyina roja, posa en marxa la selecció de les receptes que presentin els cuiners inscrits en la seva quarta edició, la més internacional fins a la data ja que participessin professionals en actiu de la restauració espanyola i italiana. Així, la final del concurs comptarà amb la presència d’un cuiner italià entre els vuit finalistes.

La quarta edició d’aquest concurs que organitza Balfegó –empresa especialitzada en pesca, cura, estudi i comercialització de tonyina roja i major exportadora del món per la qualitat i excel·lència del seu producte– poden presentar-se tots els cuiners professionals en actiu que treballen en restaurants ubicats en territori espanyol i, per primer cop, italià, que concorreran en primera instància amb dues receptes original i pròpia amb la tonyina roja com a ingredient obligatori. El concurs està fonamentat en l’originalitat, la presentació i les tècniques de cuina utilitzades en les seves receptes.

El termini per inscriure al certamen conclou el proper 2 d’octubre, data que marcarà l’inici de la primera fase del torneig gastronòmic. Començarà llavors la feina dels experts per valorar i triar les creacions més noves, atractives i exquisides que concorrin, totes amb un ingredient obligatori: la tonyina roja Balfegó. D’aquest primer filtre de classificació sortiran els vuit cuiners finalistes que competiran, si la situació sanitària ho permet, el dia 5 de novembre a la prova final del concurs amb dues receptes. La primera l’ha de fer amb llom d’aquest túnid, mentre que la segona es pot elaborar amb la part o parts de tonyina roja que desitgi cada xef.

Un jurat amb estrelles i més de 20.000 euros en premis 

Un jurat presidit per Martín Berasategui i integrat per professionals del sector: xefs que sumen catorze estrelles Michelin i reconeguts crítics gastronòmics, seran els encarregats de decidir els tres guanyadors de la IV Concurs de Cuina Professional ‘Xef Balfegó’.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

La Diputació congela l’import de les seues taxes per als ajuntaments per compensar-los per la Covid-19

La Diputació de Tarragona ha donat llum verda a la congelació dels imports de les seves diferents taxes que han de fer efectives les...

La URV lidera la formació immobiliària a Europa

La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili ha estat escollida per liderar el projecte Housing+ de la Comissió Europea. Amb el...

Els Mossos recullen proves al monument franquista per esclarir l’origen de l’explosió de dimarts

Unitats especialitzades dels Mossos d'Esquadra han fet aquest dimecres una inspecció ocular al monument franquista de l'Ebre, a Tortosa, on aquest dimarts a la...

Jesús presenta la programació d’actes Sant Francesc 2020

Seguint la línia del cap de setmana "Ànims i avant", dut a terme el passat mes de juliol i coincidint amb el que hauria...

Alerten de la destrucció de 40.000 llocs de treball en l’oci nocturn a la demarcació de Tarragona

Els empresaris de l’oci nocturn de la demarcació de Tarragona s’han agrupat en una nova associació per defensar els interessos del sector. Alerten que,...
- Anunci -
- Anunci -