14.3 C
Amposta

Oberta la convocatòria del concurs Xef Balfegó 2020

Els candidats, cuiners professionals en actiu, espanyols i italians, tenen fins al 2 d'octubre per inscriure en aquest concurs internacional i enviar les seves receptes  

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El concurs de gastronomia professional XEF BALFEGÓ, que premia i reconeix als cuiners que millor treballen i preparen tonyina roja, posa en marxa la selecció de les receptes que presentin els cuiners inscrits en la seva quarta edició, la més internacional fins a la data ja que participessin professionals en actiu de la restauració espanyola i italiana. Així, la final del concurs comptarà amb la presència d’un cuiner italià entre els vuit finalistes.

La quarta edició d’aquest concurs que organitza Balfegó –empresa especialitzada en pesca, cura, estudi i comercialització de tonyina roja i major exportadora del món per la qualitat i excel·lència del seu producte– poden presentar-se tots els cuiners professionals en actiu que treballen en restaurants ubicats en territori espanyol i, per primer cop, italià, que concorreran en primera instància amb dues receptes original i pròpia amb la tonyina roja com a ingredient obligatori. El concurs està fonamentat en l’originalitat, la presentació i les tècniques de cuina utilitzades en les seves receptes.

El termini per inscriure al certamen conclou el proper 2 d’octubre, data que marcarà l’inici de la primera fase del torneig gastronòmic. Començarà llavors la feina dels experts per valorar i triar les creacions més noves, atractives i exquisides que concorrin, totes amb un ingredient obligatori: la tonyina roja Balfegó. D’aquest primer filtre de classificació sortiran els vuit cuiners finalistes que competiran, si la situació sanitària ho permet, el dia 5 de novembre a la prova final del concurs amb dues receptes. La primera l’ha de fer amb llom d’aquest túnid, mentre que la segona es pot elaborar amb la part o parts de tonyina roja que desitgi cada xef.

Un jurat amb estrelles i més de 20.000 euros en premis 

Un jurat presidit per Martín Berasategui i integrat per professionals del sector: xefs que sumen catorze estrelles Michelin i reconeguts crítics gastronòmics, seran els encarregats de decidir els tres guanyadors de la IV Concurs de Cuina Professional ‘Xef Balfegó’.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -