14.3 C
Amposta

Amposta s’adhereix a l’Agenda 2030 amb una vintena de compromisos pel desenvolupament sostenible

Està previst que el 25 de setembre el govern de la Generalitat faci efectiva l’adhesió d’Amposta a aquesta Aliança 2030

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La lluita contra la pobresa a la ciutat, el suport a les famílies, la igualtat, la implementació d’un model d’Educació 360, la promoció del Punt de voluntariat, la formació i orientació laboral, la millora de la qualitat de la recollida selectiva o de l’eficiència energètica, la dinamització comercial o el disseny d’espais inclusius a les festes de la ciutat. Aquest són uns quants exemples de la vintena de compromisos amb els quals l’Ajuntament d’Amposta s’adhereix a l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible, un pla d’acció que naix del compromís dels estats membres de les Nacions Unides i que vol vetllar per la protecció del planeta, les persones i el desenvolupament sostenible.

“Són objectius que ja estàvem treballant –de fet, molts ja formen part del nostre Pla d’Acció Municipal (PAM) pera aquest mandat- i ara refermem el nostre compromís per assolir-los amb l’adhesió a l’Agenda”, explica l’alcalde, Adam Tomàs, “com per exemple la millora en l’eficiència d’enllumenat”. Es tracta d’uns compromisos transversals que impliquen totes les regidories de l’Ajuntament i de les quals s’anirà fent seguiment de forma periòdica. “Malgrat que ens adherim amb aquesta vintena d’objectius, és possible que se’n vagin incorporant de nous”, diu l’alcalde.

El ple d’Amposta va aprovar l’adhesió a l’Agenda 2030 el ple del 4 de setembre i ara, des de l’àrea de Polítiques d’Ocupació es presentarà tota aquesta documentació i està previst que el 25 de setembre la Generalitat faci efectiva la adhesió de la ciutat a aquesta Aliança 2030.

Què és l’Agenda 2030?

Segons recull la web de la Generalitat de Catalunya, l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible és un pla d’acció de les Nacions Unides per respondre a la necessitat de disposar d’un marc consensuat d’actuació davant els reptes globals de la humanitat. El Govern de Catalunya ha elaborat un Pla nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya, que té com a objectiu implementar l’Agenda 2030 a Catalunya mitjançant les polítiques públiques impulsades per la Generalitat de Catalunya. Per estendre el compromís més enllà de l’acció de govern, la Generalitat ha treballat durant l’any 2019 amb un grup inicial d’actors públics i privats. Les contribucions d’aquest grup motor han omplert de contingut l’Acord nacional per a l’Agenda 2030, assolint un consens ampli entre representants de sectors molt diversos. Ara, l’Acord nacional per a l’Agenda 2030 s’obre al conjunt de la societat civil organitzada i la ciutadania per què s’hi puguin adherir i definir com poden contribuir a avançar, des de Catalunya, en la consecució dels ODS, formant part així de l’Aliança Catalunya 2030. Més informació aquí.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -