14.3 C
Amposta

Deixar de fumar i guanyar pes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Realment té una explicació científica l’afirmació de què quan deixes de fumar guanyes pes?

Un estudi publicat per la prestigiosa revista British Medical Journal, ja fa uns anys, asseverava que en els tres primers mesos d’abstinència de tabac l’exfumador/ora s’engreixava una mitjana de 4,7 quilos; i inclús en un 12 % dels casos l’increment arribava fins als 10 quilos.

Un estudi de la Universitat de Pittsburgh mostrava que la responsable d’aquest fet era la nicotina de les cigarretes. La nicotina afecta la capacitat d’una persona a l’hora de guanyar o perdre pes, inclús encara que el consum de calories es mantingui igual. Fins ara, es pensava que deixar de fumar era substituït per menjar, i per això conseqüència directa de l’augment de pes. Tanmateix, es desconeixia que menjant el mateix, també s’engreixa. Per això, algunes investigacions de la indústria farmacèutica tracten de centrar-se a desenvolupar millors medicaments per aprimar-se. Però els efectes perjudicials de fumar són molt pitjors que engreixar-se uns quilos a conseqüència de deixar el tabac.

La inhibició de la gana al fet de fumar està relacionada amb un enzim que és clau en el metabolisme del greix. La nicotina inhibeix l’apetit i conseqüentment produeix una pèrdua de pes. Els fumadors tendeixen a esmorzar poc o gens, fan sopars més copiosos, consumeixen més greixos i solen beure més alcohol i cafè. Hàbits que s’han d’abandonar si no es vol augmentar de pes en deixar el tabac.

Quan un es deixa de fumar és molt recomanable fer àpats freqüents, nutritius i baixos en calories. Programar un ordre d’horaris que ajudi a controlar l’ansietat i intentar sempre mastegar bé i amb tranquil·litat, mai amb presses.

Pel que fa a la dieta és del tot recomanable incloure en l’alimentació cereals integrals, verdura de fulla verda, fruita de temporada, llegums i menjar més peix que carn, beure molta aigua, substituir els cafès per infusions i menjar pastanaga o api en moments associats a tenir ganes de fumar una cigarreta.

Per descomptat, un altre dels pilars fonamentals, és l’exercici físic regular. A més de: controlar el pes i tenir sota control el nivell de colesterol, la glucosa i la tensió arterial.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -