14.3 C
Amposta

Davallada de pacients covid a l’UCI ebrenca: Un 60% menys en dues setmanes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre situa en 24 la xifra d’ingressats als hospitals per Covid-19 aquest dimarts, 2 de març. Fa gairebé dues setmanes, el dia 18 de febrer, hi havia 19 ingressats més, és a dir, 43, per tant, han baixat gairebé un 44% els hospitalitzats per coronavirus. Actualment a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta hi ha 11 ingressats a planta i 9 a l’UCI i a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús 4. Els hospitals de Móra d’Ebre i Amposta no tenen actualment cap pacient amb Covid-19.

Si ens fixem en les dades de l’UCI de les Terres de l’Ebre, de l’Hospital de Tortosa, fa dues setmanes hi havia 25 ingressats, 22 dels quals per Covid-19. Avui els hospitalitzats a la unitat de crítics han baixat i n’hi ha 16, 9 dels quals amb coronavirus. La disminució dels malalts amb Covid és de gairebé el 60% en dues setmanes. L’UCI es pot ampliar a 32 llits com a màxim, per tant, es podrien habilitar 16 llits més dels que hi ha actualment.

Fa poc més d’un mes, el dia 26 de gener, els ingressats a l’Ebre per Covid eren 118, per tant, ara hi ha un 80% menys. Pel que fa a l’UCI en el seu conjunt, ara hi ha gairebé un 50% menys de malalts, ja que a principis de gener la unitat de crítics estava gairebé plena, amb 30 llits ocupats (25 de Covid). En tot el mes de febrer hi ha hagut 18 defuncions per coronavirus a les Terres de l’Ebre (2 a residències). En total, les morts des de l’inici de la pandèmia son 168.

La millora de les dades de la pandèmia a les Terres de l’Ebre ja s’està traslladant a les plantes dels hospitals i també a l’UCI, ja que segueix disminuint l’ocupació a poc a poc. Ja s’està recuperant l’activitat habitual dels hospitals. A l’Hospital d’Amposta, al de Móra d’Ebre i al de la Santa Creu de Jesús l’activitat quirúrgica ja funciona amb normalitat. Les consultes ja s’han recuperat. L’antiga residència de gent gran d’Amposta, que va acollir pacients amb necessitats de cures intermèdies, actualment no està en funcionament. L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta segueix atenent com sempre la cirurgia urgent, oncològica i no ajornable, i la resta d’intervencions ja s’han començat a recuperar.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -