14.3 C
Amposta

Cuina cannàbica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des de fa un temps que se sent a parlar del CBD com un nou ingredient terapèutic de l’alta cuina… Però què són realment aquestes sigles?

El nom complet d’aquesta substància, el CBD, és cannabidiol, component del cànnabis. El CBD és un dels cannabinoides més comuns dels prop de 80 components químics actius que té la planta Cannabis sativa o marihuana. L’altre més freqüent és el THC, que és el que produeix els efectes psicotròpics associats a la marihuana. Els aliments amb CBD s’estan convertint en una tendència gastronòmica a la qual, de moment, no poden incorporar-se els espanyols, almenys si no volen incórrer en una il·legalitat. Tot i que aquest CBD té efectes positius sobre l’ansietat, les nàusees o la migranya. El CBD en si no està prohibit a Espanya, però sí que ho està utilitzar-lo en productes alimentaris. Només és legal per a “ús extern”, és a dir, en productes cosmètics i similars.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, el CBD, a diferència del THC, no provoca addicció ni pot provocar sobredosi, i la seva toxicitat és relativament baixa. Fins a la data no s’han detectat problemes relacionats amb la salut humana associats a la utilització de CBD pur.

La cuina cannàbica és un mètode per consumir marihuana terapèutica, o cànnabis per a un ús recreatiu. Aquest mètode de consum permet evitar els danys produïts per la combustió -i a l’eventual barreja amb el tabac- creant un efecte més perllongat en el temps que en el cas de la combustió. Però que ningú cregui que menjant un brownie, unes galetes, un humus o bevent aigua mineral amb CBD, es “col·locarà” perquè aquest component en concret no té els efectes psicotròpics que té el cànnabis. Per cuinar la marihuana, primerament, sempre s’han d’extreure els seus fitocannabinoides, que són els principis actius de la planta.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -