14.3 C
Amposta

Corembe convoca una concentració en contra de la demolició del monument franquista de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Col·lectiu per la reinterpretació del monument de la Batalla de l’Ebre i Tortosins pel monument (Corembe) ha convocat una concentració en contra de la demolició del monument franquista de Tortosa i per reivindicar la reinterpretació del monòlit. La mobilització serà el pròxim dijous dia 15 de juliol a dos quarts de vuit del vespre al passeig de l’Ebre, just davant del monument.

Aquesta mobilització s’ha convocat després que un jutjat de Tarragona ordenés paralitzar les obres de desmuntatge del monument per un recurs presentat per aquest col·lectiu. Una resolució que no deixa al Departament de Justícia executar les obres autoritzades per l’ajuntament fins que no es resolguin les mesures cautelars.

Aquesta resolució s’ha emès a conseqüència d’un escrit mitjançant el qual Corembe ha posat en coneixement del jutjat que la Generalitat havia decidit avançar les obres, inicialment previstes per al 18 de juliol. De fet, les obres ja s’havien iniciat el mateix dia que el jutjat va emetre la resolució suspenent l’execució de les obres. El procediment al qual se segueix aquesta peça de mesures cautelars va ser interposat pel Col·lectiu contra l’acte d’atorgament de la llicència d’obres que l’Ajuntament de Tortosa va atorgar a petició del Centre d’Iniciatives per la Reinserció del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya (CIRE).

Els representants de Corembe han manifestat la seua “convicció i confiança que la justícia acabarà suspenent definitivament l’execució de les obres fins que no es dicti sentència, donat que pel contrari i en cas d’una estimació del recurs, el dany causat ja seria irreparable”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -