14.3 C
Amposta

Consells per una dieta equilibrada

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

S’hi han d’incloure 2 preses de llegums per setmana. Els llegums aporten fibra i fosfolípids, que són necessaris per a la formació del colesterol bo (el HDL). Per tal de reduir la flatulència que poden provocar els llegums, s’aconsella prendre iogurts de postres, menjar els llegums en forma de purés o cremes o bé passar-los pel passapuré.

VERITAT o FALS

Hi ha una clara relació entre els colors dels aliments i els nutrients

VERITAT. Quan més diversos siguin els colors dels aliments que hi ha damunt la taula, més equilibrada serà l’aportació de nutrients.

QUÉ ÉS?

L’IMC: de tots els índexs proposats de la relació pes/talla corporal, el més útil continua sent el que va introduir Quetelet l’any 1869 i rebatejat per Keys l’any 1972 com a “índex de massa corporal” o IMC. Es tracta d’un paràmetre antropomètric que permet valorar el pes corporal d’una persona.

L’ALIMENT

El pebrot: aquesta típica hortalissa mediterrània sembla tenir els seus orígens a Mèxic. I com passa amb altres productes del camp, van ser els colonitzadors espanyols els qui van introduir el pebrot a Europa a principis del segle XVI.

LA XIFRA

Les gallines dormen més que les persones i no és veritat que a les granges s’encenguin les llums 24 hores al dia per tal que les gallines produeixin més ous. Una normativa europea de l’any 2012 obliga a fer que aquestes aus estiguin a una temperatura tot l’any de 20 °C i tinguin altres condicions de millora de les gàbies, per tal que no estiguin estressades, ja que el seu rendiment és millor.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Neix la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud per fer una regió líder en la transició energètica

Més de 50 agents amb implantació al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han creat la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud per...

El Consell Comarcal del Montsià contractarà 9 persones aturades de llarga durada i a causa de la Covid

Les persones interessades a participar en el procés de selecció del Consell Comarcal del Montsià han de reunir els requisits de cada oferta i...

Les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc de Tortosa se centraran en personatges i paisatges del territori

Noms com els del maqui La Pastora, el general Cabrera, o el bandoler Panxampla; espais de l'Ebre com el Mas de la Franqueta, les...

El govern espanyol estudia aplicar el toc de queda però ho abordarà amb les comunitats autònomes

El govern espanyol estudia aplicar un toc de queda però remarca que per fer-ho caldria declarar l'estat d'alarma. El ministre de Sanitat, Salvador Illa,...

El 30% dels municipis ebrencs tenen risc baix o molt baix de rebrot

El portal dadescovid.cat mostra diàriament un mapa amb els canvis comarcals i municipals de la pandèmia del coronavirus. Les Terres de l’Ebre tenen un risc molt...
- Anunci -
- Anunci -