14.3 C
Amposta

Consells per una dieta equilibrada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

S’hi han d’incloure 2 preses de llegums per setmana. Els llegums aporten fibra i fosfolípids, que són necessaris per a la formació del colesterol bo (el HDL). Per tal de reduir la flatulència que poden provocar els llegums, s’aconsella prendre iogurts de postres, menjar els llegums en forma de purés o cremes o bé passar-los pel passapuré.

VERITAT o FALS

Hi ha una clara relació entre els colors dels aliments i els nutrients

VERITAT. Quan més diversos siguin els colors dels aliments que hi ha damunt la taula, més equilibrada serà l’aportació de nutrients.

QUÉ ÉS?

L’IMC: de tots els índexs proposats de la relació pes/talla corporal, el més útil continua sent el que va introduir Quetelet l’any 1869 i rebatejat per Keys l’any 1972 com a “índex de massa corporal” o IMC. Es tracta d’un paràmetre antropomètric que permet valorar el pes corporal d’una persona.

L’ALIMENT

El pebrot: aquesta típica hortalissa mediterrània sembla tenir els seus orígens a Mèxic. I com passa amb altres productes del camp, van ser els colonitzadors espanyols els qui van introduir el pebrot a Europa a principis del segle XVI.

LA XIFRA

Les gallines dormen més que les persones i no és veritat que a les granges s’encenguin les llums 24 hores al dia per tal que les gallines produeixin més ous. Una normativa europea de l’any 2012 obliga a fer que aquestes aus estiguin a una temperatura tot l’any de 20 °C i tinguin altres condicions de millora de les gàbies, per tal que no estiguin estressades, ja que el seu rendiment és millor.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -