14.3 C
Amposta

Compliran els objectius?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Segons l’informe de Nature Energy la reducció de gasos efecte hivernacle de manera efectiva i ràpida es farà si es dona la prioritat a les energies renovables i no a les nuclears.

En aquesta investigació de l’informe varen constatar que en països amb el PIB per càpita molt alt la producció de l’energia nuclear és associada a una petita reducció d’emissions de CO₂ a l’atmosfera, en canvi en països amb un baix PIB per càpita la producció d’energia nuclear és associada a les emissions de CO₂ que solen ser més altes. Aquestes energies no poden conviure en cap sistema d’energia nacional perquè es desplacen mútuament i perden l’eficàcia sent del tot incompatibles, l’estructura de xarxa per la producció d’energia a gran escala com la nuclear fa que d’introducció de les renovables a petita escala sigui costosa, lenta i molt difícil.

Vol dir l’informe que hem de tenir clar quina energia volem per arribar als objectius fixats per arribar al 2050 lliures de gasos efecte hivernacle i sobre aquesta decisió posar tots els elements a la seva disposició per poder tenir l’objectiu a l’abast. En aquesta tessitura de la nuclear, renda per càpita alta, hi trobem les nostres centrals d’Ascó i Vandellòs. Les inversions nuclears que es fan són en conjunt menys eficaces que les renovables per l’aturada d’emissions de carbó, però lo negatiu és la tensió entre les dues estratègies d’aquestes energies que poden ser molt negatives per erosionar l’eficàcia de la prevenció per l’alteració del clima.

No ha ajudat aquesta prevenció que el govern central hagi allargat les concessions de les centrals com Ascó i Vandellòs a casa nostre perquè des de Europa estan revisant els objectius de reducció d’emissions apujant-les pel 2030 per amunt del 50% establint el 100% pel 2050, tot això amb un 50% de renovables en el consum final d’energia i un 80% en el sistema elèctric l’any 2030 arribant com hem dit al 2050 al 100% dels dos objectius, aquesta és la proposta de la UE però Espanya en el seu Pla Nacional Integrat d’Energia, el nivell d’electrificació establert pel 2030 és del 27% molt i molt lluny del que es demana als països de la UE, haurem de posar-nos a treballar de valent per assolir els objectius fixats i votats al parlament Europeu. Haurem d’estar al cas perquè és l’estat que incompleix més normes del canvi climàtic i l’endarreriment en aquesta qüestió és sospitosa de no compliment, esperem que per un cop hi hagi compliment, perquè ens beneficia a tots. Reflexionem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -