14.3 C
Amposta

Comencen els tractaments per controlar els mosquits al Delta de l’Ebre

El COPATE inicia els tractaments al litoral de les Olles, el Garxal, Buda i el Fangar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, el COPATE, ha iniciat aquesta Setmana Santa el primer tractament contra les larves dels mosquits en espais naturals del Delta de l’Ebre per tal de controlar la població d’aquest insecte. Es va realitzar a una superfície de 200 hectàrees a les Olles, el Garxal, Buda i el Fangar. D’altra banda, aquest mateix dilluns dia 25 d’abril han dut a terme el tractament amb avioneta 190 hectàrees del litoral deltaic, un tractament que continuarà aquest dimarts.

Segons ha explicat el president del COPATE, Xavier Faura, les pluges dels últims dies “han provocat una gran proliferació de larves de mosquit als focus larvaris que des del COPATE tenim caracteritzats, per la qual cosa ha estat necessari iniciar els tractaments”. Enguany, la previsió és fer el tractament sobre una superfície de més de 4.000 hectàrees en espais naturals, com l’any passat, i fer tres tractaments aeris en arrossars que es posaran en marxa al juny.

Els tractaments per controlar la població de mosquit al Delta de l’Ebre es financen amb les aportacions dels ajuntaments del Delta, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i la Generalitat de Catalunya, i compten amb la supervisió del Departament de Salut.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -