14.3 C
Amposta

Comarca o vegueria?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La pandèmia ha posat al damunt de la taula la nostra geografia. Les comarques i les vegueries han estat en boca a les reunions del PROCICAT i si bé es vol el benestar per a la ciutadania val a dir que les diferents resolucions ens fan pensar el contrari.

Un tancament per comarques!, és el que recomana el DEPARTAMENT DE SALUT i posats a fer, trobo que no els hi costaria massa el tancament municipal i així ens assegurem un bon retrocés dels positius. Ja es va fer, ho recordo perfectament. Com també recordo els infinits criteris pels quals ens podíem saltar aquest confinament els ciutadans que vivim als pobles petits (abastiment, salut, cura de la gent gran…).

Ara el tancament és comarcal i no en volen sentir a parlar de fer-ho per vegueries i és que a la comarca ja devem tenir de tot i per tant ens hem de donar per satisfets. La Vegueria de les Terres de el l’Ebre és molt més petita que la comarca del Barcelonès. Desplaçar-nos del Perelló a Rasquera per exemple, són menys quilòmetres que d’una punta a l’altre de Barcelona i òbviament i si no, els ho explico, amb molta menys densitat.

Aquestes dues poblacions són en comarques diferents i per tant, tenim prohibit anar-hi. Ja ni parlem si volem anar a la comarca de la Terra Alta, que ja has de saltar no a una, sinó dues comarques. La distància? Els hi posaré en temps: 45 minuts i la densitat de població?Doncs segueix molt més baixa que a la comarca del Barcelonès.

Si ens cal entendre que el confinament es fa per reduir el contacte amb diferents grups bombolla, doncs posats a fer, i pel bé dels ciutadans, tanquin la població més gran de Catalunya per barris. Reduirien el contacte i per tant el risc.

Per a trobar una solució només cal que surtin dels despatxos i com que estem en pandèmia i no cal arriscar la salut bé els hi proposo ESCOLTAR a qui es coneix el territori perquè els hi ben asseguro que sap com cuidar als ciutadans.

Marta Fucho i Descarrega, regidora de Junts pel Perelló

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -