14.3 C
Amposta

Clubs i empreses denuncien les molèsties que provoquen les motos d’aigua al Delta de l’Ebre

Els clubs de piragüistes i les empreses de turisme familiar es queixen de la presència creixent d'aquests vehicles

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Telenotícies comarques de TV3 d’aquest dimecres dia 7 de desembre ha anat fins al Delta de l’Ebre per explicar la denúncia que fan clubs de rem i empreses de lloguer de piragües per les molèsties que els hi ocasionen les motos d’aigua que naveguen pel riu i les badies del Delta de l’Ebre.

Aquesta zona del riu i les badies és un lloc idoni per la navegació per les seues aigües tranquil·les i l’extensió, per això cada cop hi ha més embarcacions que hi naveguen i, per tant, també augmenta la presència de motos d’aigua. La convivència d’aquestes motos amb els piragüistes i remers s’ha tornat insostenible.

David Morales, director tècnic del Club Nàutic Amposta, afirma a TV3 que les motos d’aigua passen a una velocitat molt alta pel costat de les seues embarcacions que “són fràgils” i l’onatge que provoquen sobretot afecta els nens que entrenen, ja que són inexperts. “Moltes vegades hi ha hagut gent que ha bolcat a l’aigua per tot el risc que provoquen”, afirma Morales.

L’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre i la d’empreses de navegació, segons explica TV3, han reclamat la regulació de l’activitat. La directora de l’empresa d’activitats turístiques Riu a l’Ebre, Maria José Vergés, ha detallat en aquest mitjà, que tenen bàsicament un turisme familiar que ve a fer una activitat tranquil·la de contemplació de la natura i les molèsties acústiques que provoquen les motos d’aigua són moltes i el moviment que generen al riu els crea incomoditat.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre impulsarà un grup de treball per promoure la regulació de les motos d’aigua i altres activitats al riu i a les badies. A més, demanarà un informe jurídic per saber com es podria regular aquesta navegació, ja que quan s’han denunciat les molèsties de les motos d’aigua els Mossos d’Esquadra no les han pogut sancionar.

Podeu veure la notícia sencera de TV3 aquí.

Imatge de la notícia de TV3 | CCMA

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -