14.3 C
Amposta

Catalunya cerca educadors socials per combatre l’abandonament escolar

Només 85 escoles de Catalunya compten amb educadors socials com a part d'un programa que finalitzarà el proper curs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Direcció General d’Alumnat del Departament d’Educació i el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) han coincidit en la necessitat de desplegar educadors socials a totes les comarques per abordar l’abandonament escolar prematur. Amb un índex del 14% el 2023, Catalunya està lluny dels objectius de la Unió Europea en aquest àmbit.

Actualment, només 85 escoles de Catalunya compten amb educadors socials com a part d’un programa que finalitzarà el proper curs. La directora general d’Alumnat, Anna Chillida, i la subdirectora general de l’àrea, Roser Cervera, juntament amb la comitiva del CEESC, han destacat la importància d’ampliar aquesta figura professional a tots els centres educatius, així com de desplegar-la territorialment per establir una xarxa coordinada entre diferents perfils professionals i agents.

A la reunió, celebrada a la seu del Departament d’Educació, el CEESC ha estat representat pel seu vicepresident, Albert Font-Tarrés; el director de l’equip tècnic, Xavi Campos; i Rosa Guitard, professora universitària i membre del grup de treball del CEESC dedicat a l’àmbit escolar.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -