14.3 C
Amposta

Diferents institucions ebrenques es reuneixen per abordar la lluita contra la violència masclista

Aquest matí s'ha celebrat la Mesa Institucional del Circuit de les Terres de l’Ebre per a l’abordatge de la violència masclista, i aquesta ha estat presidida pel delegat del govern Albert Salvadó

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest matí s’ha celebrat la Mesa Institucional del Circuit de les Terres de l’Ebre per a l’abordatge de la violència masclista, i aquesta ha estat presidida pel delegat del govern Albert Salvadó.

En aquesta reunió, Salvadó ha condemnat el recent feminicidi d’una veïna a Amposta, i ha subratllat la necessitat de centrar-se en la prevenció d’aquesta greu problemàtica social. “La violència masclista ens interpel·la a tothom, sobretot en la seua prevenció”, ha afirmat el delegat del Govern, destacant els esforços i recursos destinats des del Govern per combatre aquesta forma d’agressió. A més, ha posat èmfasi en l’eficàcia de la xarxa institucional existent a les Terres de l’Ebre i en les eines disponibles per incrementar la seva eficàcia.

Durant la sessió, Ruben Sánchez, subdirector de Sensibilització i Prevenció del departament d’Igualtat i Feminismes, ha presentat els punts principals del Llibre Blanc de la Prevenció de les Violències Masclistes, el qual ofereix directrius comunes per reforçar les polítiques de prevenció a Catalunya, tant a nivell nacional com local. També s’ha discutit sobre el Pla Nacional de Prevenció de les Violències Masclistes, la creació d’una Xarxa Lila de país, el Protocol Marc per a una intervenció amb diligència deguda en situacions de violències masclistes, i el nou model català d’abordatge dels matrimonis forçats.

La Mesa Institucional del Circuit de les Terres de l’Ebre per a l’abordatge i coordinació de la violència masclista

“Aquesta Mesa Institucional és crucial per compartir punts en comú i coordinar esforços en la lluita contra la violència masclista, una prioritat tant a nivell regional com nacional”, ha destacat Mar Lleixà, directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre. Durant la reunió hi han participat representants institucionals i tècnics de diverses entitats i organismes, incloent-hi els Serveis Territorials, els Consells Comarcals, la Diputació de Tarragona, els ajuntaments de Tortosa i Amposta, sindicats, universitats, col·legis professionals, la Fiscalia i la Subdelegació del Govern a Tarragona.

Per a més informació i assistència, es pot trucar a la línia gratuïta i confidencial 900900120, disponible les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, per a tota aquella persona que necessiti assistència o suport en situacions de violència masclista.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -