14.3 C
Amposta

Campredó homenatja la llengua aranesa amb diferents activitats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Biblioteca Manuel Pérez Bonfill de Campredó va celebrar el passat dissabte dia 19 de febrer el Dia Internacional de la Llengua Materna, aquest cop homenatjant la llengua aranesa. Va dur-se a terme una jornada plena d’activitats per tal de reivindicar l’ús de l’aranès arreu. Les activitats van estar relacionades amb el paisatge rural, la gastronomia aranesa, els balls populars occitans i la inauguració d’una exposició sobre l’abast social de l’aranès entrat el segle XXI.

Durant el matí va fer-se una caminada fins a la barraca de la família Cugat, tota una obra d’art de pedra seca, durant la qual es van anar publicitant el nom d’uns trenta objectes agrícoles, arbres i plantes en llengua aranesa, les quals s’anaven introduint a les diverses xarxes socials de l’ajuntament. Posteriorment, des del restaurant local Can Joan es va preparar un àpat amb l’olla aranesa com a plat estel·lar.

A la tarda, a l’espai cultural la C, va celebrar-se un taller de balls occitans, que va comptar amb una nombrosíssima presència de balladors i balladores, que varen gaudir d’una sessió extraordinària veritablement. Finalment, va inaugurar-se la didàctica exposició “L’aranès, l’occità de Catalunya”, la qual fa un repàs a la situació sociopolítica de la llengua vernacla de l’Aran, així com fa un balanç sobre les perspectives de futur.

Des del govern de Campredó van comprometre’s a adquirir llibres en aranès per tal de col·laborar en la seua promoció. Van realitzar la meitat del parlament introductori en aranès també, així com van demanar que l’explicació de l’exposició fos igualment en aquesta llengua.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -