14.3 C
Amposta

Una aplicació per “enfortir” el voluntariat a Tortosa guanya un dels premis de compromís social de la URV

La primera edició del guardó Immaculada Sastre Miró premia el treball de fi de grau de Josep Calero Santo

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una aplicació de voluntariat a Tortosa ha guanyat un dels premis de la primera edició dels guardons de Compromís Social Immaculada Sastre Miró de la Universitat Rovira i Virgili (URV). L’aplicació és el treball de fi de grau de l’estudiant d’Enginyeria Informàtica Josep Calero Santo i permet consultar l’oferta d’activitats de voluntariat de les entitats a Tortosa. Els ciutadans podran veure en temps real on es necessita ajuda voluntària. Calero ha digitalitzat la xarxa de voluntariat per “enfortir la incidència social de les tasques i la corresponsabilitat ciutadana”. El treball forma part del programa Aprenentatge Servei de la URV i el premi té una dotació de mil euros.

L’estudiant Josep Calero, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tortosa, ha creat una aplicació per Android, iOS i Web, que es troba actualment en fase beta i pendent de concretar amb el consistori la seva posada en marxa. Inclourà tota “l’oferta” d’activitats de voluntariat a temps real de les entitats sense ànim de lucre de la ciutat. La xarxa d’entitats socials de Tortosa necessita més participació comunitària i d’aquesta manera es pot incentivar que creixi la participació voluntària.

El premi pel treball de fi de grau és una de les tres categories dels Premis de Compromís Social Immaculada Sastre Miró, que promou l’Oficina de Compromís Social de la URV, coincidint amb el Dia Mundial de la Justícia Social. Immaculada Sastre Miró (1942-2008) va ser treballadora social i la primera coordinadora dels Serveis Socials de Tarragona.

També s’han premiat treballs de recerca de màster i doctorat de la URV. L’estudiant de màster Raquel Llop Labaila ha estat guardonada pel treball ‘El conflicto sobre los recursos naturales y la aplicación del convenio n. 169 de la Organización Mundial del Trabajo en Guatemala’, i el doctorand Jesús Francisco García Gavilán per la tesi ‘Calidad de alimentación y salud ósea’.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -