14.3 C
Amposta

Begudes light

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Són realment importants les begudes light a l’hora de valorar-les des d’un punt de vista saludable?

Segons la legislació vigent, un aliment pot definir-se com “light” o “lleuger” si el fabricant ha reduït en un 30 % la seva aportació calòrica i sempre que s’indiqui la característica que fa que el producte sigui light. Però que un aliment en general sigui light no significa que no tingui calories. Pot seguir aportant una notable quantitat d’energia, com és el cas, per exemple, de formatges, maioneses o margarines light.

En el cas de les begudes light o lleugeres, la indústria alimentària -per tal de complir amb el reglament que marca la Unió Europea- substitueix el sucre de la beguda base per edulcorants, amb l’objectiu de mantenir el gust dolç a les begudes light. En aquest aspecte cal tenir present que l’OMS recomana un consum màxim diari de 25 grams de sucre (l’equivalent a uns 5-6 terrossos).

Els refrescos light s’han presentat sempre com l’alternativa saludable a les begudes gasoses ensucrades. Però penjar l’etiqueta de sa a aquests productes és un acte de ficció nutricional. Les begudes edulcorades no són la millor alternativa a les seves homòlogues ensucrades.

Un estudi publicat a la revista Archives of Cardiovascular Diseases relaciona el consum de begudes edulcorades, és dir les light, amb l’augment de risc d’hipertensió arterial. Però no és l’única investigació al respecte. Pel que sembla també hi ha indicis que vinculen aquest tipus de begudes amb l’increment de la probabilitat de patir diabetis tipus 2. Però el rigor científic diu que encara es necessiten més estudis per estar segurs d’aquestes dues afirmacions: la relació de la HTA i la diabetis 2 amb les begudes amb edulcorants.

En tot cas, i cal insistir, sí que diversos autors d’altres treballs científics no dubten a assenyalar que les begudes edulcorades no són la millor alternativa a les seves homòlogues ensucrades.

És millor fer un consum conscient de les begudes ensucrades i de les begudes light, deixant aquestes dues per dies festius o ocasions esporàdiques. D’aquesta manera s’evitaria comprar-les de forma habitual i s’impediria que fossin d’ingestió diària a les llars dels consumidors.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -