14.3 C
Amposta

Avís activat de perill per calor a la Terra Alta, Baix Ebre i Montsià aquest divendres

Detallem alguns consells per protegir-se de la calor

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Servei Meteorològic de Catalunya (Metocat) ha activat per aquest divendres, de les dotze del migdia fins a les sis de la tarda, l’avís de perill per calor a moltes comarques de Catalunya. La Terra Alta, el Baix Ebre i Montsià tenen activat l’avís moderat, en canvi, la Ribera d’Ebre no hi ha perill. Malgrat això, les temperatures superaran en molts punts els 35 graus, també a la Ribera.

Aquesta matinada les mínimes han quedat per damunt dels 20 graus i en alguns llocs no han baixat dels 25, per exemple a Gandesa. Les màximes assoliran avui entre els 34 i els 39 graus o, fins i tot, es pot arribar als 40 en algun punt de l’interior. El pic màxim de calor s’assolirà aquest divendres i demà les temperatures comencen a normalitzar-se.

Dissabte la temperatura iniciarà un descens que diumenge es notarà una mica més i que s’accentuarà dilluns. Això no vol dir que hagi de fer fresca, sinó que es normalitzarà la calor. A part, el temps serà més canviant i els ruixats podran tornar a guanyar terreny durant les tardes, preferentment en zones de l’interior del país.

Us deixem alguns consells per protegir-se de la calor davant temperatures extremes:

La calor excessiva ens pot provocar esgotament, deshidratació, cops de calor, rampes i erupcions cutànies. Cada poc tindrem més pics de calor intensos i sufocants. Davant d’aquesta situació, molta precaució i protecció, tant si sou a casa com al carrer.

Si sou a casa, abaixeu les persianes perquè no entri el sol directament, obriu les finestres durant la nit, estigueu-vos en la zona de la casa més fresca, utilitzeu algun aparell per refrescar-vos; una dutxa és una bona solució.

Al carrer, camineu per l’ombra, porteu barret i roba lleugera, porteu una bossa amb una mica d’aigua. Si feu esport, eviteu les hores del migdia i reduïu les activitats intenses.

Al cotxe, eviteu viatjar durant les hores de més calor, i no hi deixeu mai els nens, ni persones vulnerables, ni animals de companyia amb les finestres tancades. Compte amb el canvi sobtat de temperatura a l’hora d’entrar i sortir del cotxe.

En tots els casos, beveu amb freqüència i mengeu aliments amb molts líquids, com fruita. Presteu una atenció especial als nadons i als familiars, veïns i amics d’edat avançada que visquin sols.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -