14.3 C
Amposta

Drets Socials i Salut intensifiquen la prevenció anti-Covid als centres de dia de gent gran i discapacitats

Es faran més cribratges i grups bombolla, i les sortides de residències hauran de ser de tres dies com a mínim

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els els departaments de Drets Socials i Salut han decidit intensificar les mesures de protecció dels serveis d’atenció diürna per a gent gran i persones amb discapacitat, especialment, aquelles instal·lacions que comparteixen edifici amb centres residencials. Els centres de dia integrats en residències es mantindran oberts sempre que puguin garantir bombolles de convivència i espais separats per a cadascuna d’aquestes instal·lacions. En cas de brot, continuaran oberts si poden sectoritzar correctament. Si la residència a la qual estan integrats és vermella, hauran de tancar temporalment.

Pel que fa als professionals que treballen en serveis integrats, s’augmenten els cribratges periòdics, seguint la mateixa pauta que a les residències. Es preveuen altres mesures de protecció per a tots els centres d’atenció diürna, tant pel que fa a la detecció de brots, com als aïllaments i a la vacunació dels treballadors nous.

També es faran cribratges a les persones usuàries de centres de dia integrats i s’intensificarà el control a tots els serveis per detectar persones amb simptomatologia compatible amb covid-19. Es vol reforçar sobretot la prevenció. S’aposta per reforçar les unitats de convivència, la formació del personal i la supervisió perquè les mesures de seguretat, higiene i ventilació es respectin en totes les instal·lacions del centre.

Sortides de tres dies als centres residencials

D’altra banda, els departaments de Drets Socials i Salut han decidit autoritzar només les sortides de tres dies o més de les persones que viuen en residències de gent gran i de persones amb discapacitat. Es tracta d’una mesura temporal, amb la intenció de garantir al màxim la protecció dels residents i dels professionals.

Els residents que surtin del centre hauran de mantenir el contacte amb una sola bombolla de convivència. La persona que els vagi a recollir haurà de fer-se un test d’antígens, que proporcionarà el mateix centre, en el moment previ a la recollida. Els residents no caldrà que es facin cap prova prèvia, però sí que se’n faran a la tornada.
Aquestes mesures tenen una vigència prevista de 14 dies. A partir d’aquesta data, es revisaran, d’acord amb la situació epidemiològica.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -