14.3 C
Amposta

Ascó promociona el comerç local a través de l’anunci “Tu fas Ascó”

Ascó engega una campanya d'impacte per salvar i promoure el comerç local

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A Ascó (Ribera d’Ebre), amb un padró de poc més de 1.600 habitants, hi ha una trentena de negocis al comerç local. Com a molts municipis petits, les botigues no troben relleu generacional i pateixen els canvis d’hàbits de compra que han portat les tecnologies. Per sensibilitzar de la importància del comerç local, l’Ajuntament i l’associació ‘Movem Ascó’ han engegat una campanya amb diverses estratègies que s’estrena amb un espot publicitari on s’imagina un municipi sense comerços. El programa també inclou formació i assessorament als empresaris locals i ha implicat l’escola Sant Miquel perquè els infants facin de prescriptors del producte de proximitat i el comerç local, amb un programa a Vídeo Ascó Televisió.

‘Tu fas Ascó’ és el títol del vídeo promocional que estrena la campanya de sensibilització pel comerç local del municipi de la Ribera d’Ebre. La regidora de Turisme i Comerç i de l’àrea de Promoció Econòmica, Carolina Baiges, reconeix que el principal “problema” és que hi ha comerços que tanquen per jubilació i no troben relleu, com ha passat amb un forn de pa i una carnisseria, recentment.

De fet, els negocis de productes bàsics i també la restauració són els que “més preocupen”. El consistori posarà en marxa un programa, justament batejat com ‘Essencials’, amb l’objectiu de “preservar els -negocis- que hi ha, donant-los recursos per facilitar relleu o que s’adaptin a les noves necessitats, i també per captar nous negocis vinculats a aquesta essencialitat”, de productes de primera necessitat i de la restauració, com ha detallat Baiges. En aquesta segona fase es farà un altre espot promocional.

Una tercera iniciativa es treballa amb l’escola Sant Miquel i Vídeo Ascó Televisió. És el projecte ‘La Motxilla del Miquelet’ que converteix els petits del poble en “prescriptors i partícips” del relat de sensibilització, a través d’unes “microcàpsules” que es podran veure a la televisió local.

Totes aquestes accions van sorgir d’unes Taules d’impuls i projecció econòmica en les quals van participar els empresaris, agents socials i ajuntament. El consistori, aquest mes de gener, posarà en marxa “una oficina tècnica” que sigui “punt de trobada” del sector comercial, on rebre assessorament i que “entre ells mateixos” siguin proactius en necessitats, formació i accions a emprendre. “Es tracta que se sentin acompanyats i tinguin suport professional per fer el seguiment”, ha apuntat la regidora.

Les Taules de seguiment a l’impuls i projecció d’Ascó continuaran també en les pròximes setmanes “per tal de validar, coordinar i fer seguiment de la resta d’actuacions sectorials”.

Anunci “Tu fas Ascó”

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -