14.3 C
Amposta

Ascó inaugura una exposició que recupera la memòria històrica vinculada al riu Ebre

L'acte inaugural de "Les Veus del Riu" tindrà lloc aquest dissabte 9 de juliol a Ascó

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest cap de setmana es presenta l’exposició “Les Veus del Riu” de recuperació de la memòria històrica vinculada al riu Ebre, elaborada per l’Associació ambiental l’Aube. L’acte d’inauguració tindrà lloc demà dissabte 9 de juliol a les 19 h a la sala del Centre Neuràlgic del Casal Municipal d’Ascó. L’exposició comptarà amb un recull d’imatges històriques en gran format, un audiovisual i una mostra de joguines fetes amb elements de vora riu. Després de l’estada a Ascó, l’exposició serà itinerant per totes les poblacions de la Ribera d’Ebre.

El projecte té com a objectius la recuperació documental i la sensibilització envers els canvis en les activitats i en l’entorn del riu, amb l’ajuda d’imatges i testimonis; conèixer els espais fluvials de la Batalla de l’Ebre mitjançant sessions formatives; i afavorir la participació i l’aprenentatge intergeneracional.

Amb l’ajut dels arxius històrics i altres col·laboracions, s’ha fet una selecció d’imatges icòniques que documentessin els canvis en la morfologia del riu i en els seus usos. A banda, els alumnes d’ESO han recopilat testimonis directes i vivències a partir de gravacions a familiars o persones d’edat avançada del seu entorn. Les imatges han estat editades en format audiovisual per Vídeo Ascó Televisió.

Des de l’Associació Lo Llaüt s’ha preparat una mostra de joguines i estris fets amb canya. I el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) ha aportat la visió de les veus literàries del riu, amb fragments de textos d’autors de les Terres de l’Ebre que fan referència al riu.

Aquest projecte compta amb el finançament de l’IDECE, el COMEBE i l’Ajuntament d’Ascó. I amb la participació dels alumnes dels Instituts de la Ribera d’Ebre (l’Institut de Flix, l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre i Institut-Escola 3 d’Abril de Móra la Nova), de Vídeo Ascó Televisió, de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, de l’Arxiu Municipal de Flix, del CERE, de l’Associació Lo Llaüt i la col·laboració de Jurisa.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -