14.3 C
Amposta

Arriba a Amposta la campanya per la defensa i la promoció del català del Jovent Republicà

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El 9 de juny les Joventuts d’Esquerra Republicana van engegar una campanya per la defensa i la promoció del català entre els joves com a llengua pròpia, comuna i compartida. La campanya porta per lema “Construïm futur: fem-ho en català!” i tractarà de forma global les diferents problemàtiques de la llengua.

El Jovent Republicà explica que actualment s’estima que la llengua catalana té al voltant de 10 milions de parlants i està present als territoris de la Catalunya Nord, Andorra, Catalunya, la Franja, País Valencià, la comarca murciana del Carxe; les illes Balears, les Pitiüses i la ciutat de l’Alguer. Amb 6 varietats dialectals, la llengua catalana és un nexe d’unió entre els ciutadans d’arreu dels Països Catalans. En un comunicat expliquen: “Entenem el català com a llengua pròpia i comuna, és l’eix vertebrador que ens fa ser poble i fa realitat avui en dia els Països Catalans. També és un element de cohesió i inclusió social, una llengua d’acollida que exerceix de punt de trobada de totes les que es parlen.”

Una de les accions dins d’aquesta campanya ha estat pintar murals a parets de municipis d’arreu dels Països Catalans i l’últim realitzat ha estat aquest diumenge a Amposta on hi han participats militants del Jovent Republicà de les Terres de l’Ebre i d’altres indrets de Catalunya.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -