14.3 C
Amposta

Gairebé 1.900 persones han gaudit de la passejada en “golondrina” organitzada pel Port de Tarragona

Una iniciativa que ha permès potenciar la interrelació Port i Ciutat com a dos mons complementaris

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Mil vuit-centes cinquanta-cinc persones han gaudit d’una passejada pel mar a bord de la ‘golondrina’, en el primer mes de funcionament de l’activitat ‘Descobreix el Port!’ a bord de l’embarcació de lleure que opera al Port de Tarragona.

‘Descobreix el Port! va engegar fa un mes, concretament el 20 de juliol, amb el propòsit d’oferir, a la ciutat i al turisme, una visita de les instal·lacions del Port de Tarragona des del mar. Una passejada per conèixer el Port per dins i redescobrir, des del mar, la ciutat de Tarragona i l’acabada d’anomenar Vila Marinera del Serrallo.

A data d’avui, hi han participat 818 persones durant el mes de juliol i 1.037 persones durant aquest mes d’agost han embarcat a la ‘golondrina’ i han estat testimonis directes de l’experiència. Grans i petits, avis i àvies explicant als més menuts com recordaven el Port de Tarragona, extreballadors/es, etc. ha pogut comprovar el desenvolupament del Port en els darrers anys.

La passejada en ‘golondrina’, organitzada pel Port, estarà activa fins al 24 de setembre. Les inscripcions estan tancades ja que el formulari per fer les reserves va haver de tancar al cap de 72 hores de fer-se pública aquesta activitat gràcies a la bona acollida de la iniciativa per part de la ciutat.

La primera sortida va salpar el dia 20 de juliol, des de llavors i fins avui han passat un total de 1.855 persones. El Port de Tarragona ha rebut centenars de missatges de ciutadans i ciutadanes que han gaudit de la iniciativa acompanyats de familiars i amics i amigues, sempre mantenint les mesures de seguretat establertes. El passeig ha despertat la curiositat de les persones assistents vers el Port en totes les seves vessants; econòmica, operativa, cultural, social, etc.

Anècdotes, preguntes, dubtes i sorpresa han sigut la tònica dels missatges rebuts per l’organisme. La bona acceptació d’aquesta iniciativa ha fet possible complir amb l’objectiu marcat. Apropar el Port a la ciutat, donar a conèixer les diferents instal·lacions portuàries i continuar així un camí que fa possible la interrelació Port i Ciutat, no com a dos mons desconeguts sinó com a complementaris. ‘Com es diu aquest moll?’, ‘Quin és el motiu per posar-li aquest mou?’ , ‘Quina mercaderia es mou aquí?, ‘Està el bar de l’antic bar del far d’Aragó obert, encara? Però, tot això és nou, no? ‘Això és la terminal de vehicles? Però si n’hi ha milers!!!’. Aquestes i moltes més han estat algunes de les observacions que la gent ha expressat durant les excursions.

El Port vol continuar treballant en aquesta línia i obrir les seves instal·lacions a la ciutadania per donar a conèixer el seu funcionament i la seva participació en l’economia logística i productiva del territori.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -