14.3 C
Amposta

Arrasen un bosc protegit

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Segons informa ebredigital.cat, el GEPEC-Ecologistes de Catalunya denuncia que el Departament d’Agricultura està talant un bosc protegit del Parc Natural dels Ports propietat de la Generalitat de Catalunya. Concretament, a la zona de la Font Ferrera al terme municipal de La Sénia.

El GEPEC ha manifestat que el Departament d’Agricultura, que és qui té les competències en matèria forestal, ha decidit fer aquesta tala infringint els condicionants ambientals marcats pel Parc Natural i sense cap classe de control. Segons els ecologistes, el Departament ha decidit que sigui la mateixa empresa talladora la responsable de decidir quins arbres seran tallats i quins respectats. Quan aquesta tasca és responsabilitat del personal del Departament i el Parc Natural. D’aquesta forma la GEPEC denuncia una sèrie d’irregularitats que afecten l’espai natural, a espècies de flora estrictament protegides com el grèvol, la nidificació també d’espècies protegides. I, han assenyalat que alguns d’aquests fets queden contemplats com a supòsits delictius en el Codi Penal.

Els ecologistes han denunciat que el Departament d’Agricultura constantment incompleix la normativa de protecció de la Natura i que darrere està el mateix enginyer forestal. Davant d’aquests fets, el GEPEC Ecologistes de Catalunya presentaran una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient. I, ja han presentat denúncies davant els departaments d’agricultura, de Territori i Sostenibilitat i el Cos d’Agents Rurals.

Font: ebredigital.cat

Redacció: D. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -