14.3 C
Amposta

Dia Internacional de la Gent de Mar a l’Ametlla

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El proper diumenge, 16 de juny, a les 10.30 hores, al Port de l’Ametlla de Mar, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, donarà el tret de sortida a la Jornada organitzada per l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya en motiu  de la celebració del Dia Internacional de la Gent de Mar, enguany dedicat a les dones.

Posteriorment, la consellera participarà en l’activitat de navegació a bord del vaixell-escola “Imar Primer” i visitarà els tallers i activitats que es realitzaran a terra.

Una oportunitat per conèixer l’aportació única que realitza la gent del mar

Al llarg de tot el dia es realitzaran activitats organitzades i guiades per dones que formen part de l’organització i del professorat de l’Escola amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors Sant Pere, de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, del Club Nàutic de la mateixa localitat, de la Federació Catalana de Vela i de l’Associació Catalana de Dones de la Mar.

Les activitats tindran una durada de dues hores i s’oferiran de manera gratuïta entre les 10.00 i les 20.30h. Les activitats del matí es reservaran a les dones proposades per les entitats col·laboradores de la jornada i a la tarda hi podran participar totes les dones que desitgin iniciar-se en les diferents disciplines.

Amb aquesta incitativa es vol donar l’oportunitat a  les dones que ho desitgin a fer un bateig de mar en la goleta de l’escola, Imar Primer, en les embarcacions de vela lleugera, en les muletes Candelera i Sant Pere, snorkel i windsurf/paddle en un paratge inigualable, com és la costa de l’Ametlla de Mar.

Paral·lelament, a terra, s’oferirà la possibilitat de conèixer el món de la pesca amb tallers sobre nusos, xarxes i cordam guiats per l’Associació Catalana de Dones de la Mar, i tallers de pesca sostenible, de vaixells i arts de pesca, de realitat virtual i de residus.

Des del Departament d’Agricultura, es vol animar a tothom a compartir les experiències viscudes aquest dia amb les etiquetes: #IAmOnBoard   i #FeminitzemLaMar.

A migdia, hi haurà una sardinada popular davant de la Confraria de Pescadors a la qual hi esteu totes convidades.

Trobareu més informació sobre la jornada al web del Departament.

Dia internacional de la Gent de Mar

La Conferència de Manila de 2010, en la Resolució 19, decideix declarar el  25 de juny de cada any Dia Internacional de la Gent de Mar. Des de llavors, el Dia de la Gent de Mar és un dia oficial d’observança internacional de les Nacions Unides, organitzat per l’Organització Marítima Internacional, amb el propòsit de reconèixer l’aportació única que realitza la gent del mar de tot el món al comerç marítim internacional, a l’economia mundial i a la societat civil en general.

La resolució anima els governs, les organitzacions, les companyies navilieres, els propietaris de bucs i totes les possibles parts interessades a realitzar la promoció oportuna d’aquest dia i a adoptar les mesures necessàries per a celebrar-lo de forma merescuda.

Des del 2010, l’Organització Marítima Internacional proposa anualment les motivacions concretes per a la celebració d’aquest dia. La campanya d’aquest any 2019 “I Am On Board with gender equality” proporciona l’oportunitat de posar de manifest la importància i la contribució de les dones en l’àmplia varietat de carreres i professions marítimes.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -