14.3 C
Amposta

Circuit d’actuació contra el tràfic de persones

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La subdelegació del Govern a Tarragona ha impulsat l’adopció del Circuit  d’acció davant les víctimes de tràfic d’éssers humans en el marc de la normativa internacional, europea, estatal i autonòmica. Convocats pel subdelegat del Govern a Tarragona, Joan  Sabaté, aquest matí s’ha signat el document d’acord a la seu d’aquesta institució amb l’assistència de representants de les diverses entitats implicades de l’administració i la societat civil.

Aquestes entitats son: Adoratrius- Sicar.Cat, ASSEXORA’TGN (Associació Comunitària de Salut Sexual del Camp de Tarragona), Col·legi Advocacia de Tarragona, Creu Roja Tarragona, Direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Fiscal Delegat en Matèria d’Estrangeria. Tarragona, Fiscal de Menors. Tarragona, Fundació APIP-ACAM, Guàrdia Civil, Guàrdia Urbana Tarragona, Inspecció de Treball Generalitat, Inspector Provincial de Treball i Seguretat Social, Institut Català de les Dones, Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, Jutgessa Degana Amposta, Mossos d’Esquadra Camp de Tarragona, Mossos d’Esquadra Terres de l’Ebre, Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte de Tarragona (OAVD), Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte de Terres de l’Ebre (OAVD), Oficina d’Estrangeria, Policia Nacional, Servei d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de Tarragona, Treballadora Social SEST-IMSST dependències de Guàrdia Urbana Tarragona, Unitat de Violència vers les Dones. Subdelegació del Govern de Tarragona.

El circuit estableix mecanismes de col·laboració tot respectant les competències i funcions de cadascú descrites en el marc legal vigent, el protocol marc estatal i el català. S’estableixen procediments consensuats de derivació en l’atenció a les víctimes de tràfic d’éssers humans, garantint els drets de la víctimes, l’atenció i acompanyament  en tot el procés al temps que se consensuen mesures de seguretat també per als professionals que intervenen en la detecció, identificació i atenció a les víctimes.

Les entitats i les institucions han treballat durant els darrers 18 mesos i aquest procés culmina en la signatura d’aquest acord de col·laboració. El seguiment de la implementació del circuit es farà mitjançant reunions amb periodicitat semestral a instàncies d’aquesta subdelegació del Govern i/o Fiscalia en Matèria d’Estrangeria.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -