14.3 C
Amposta

Arnes vol rehabilitar l’edifici de l’antic sindicat per plantar cara al despoblament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Arnes, petit poble de 444 habitants de la Terra Alta, vol fer front al despoblament a través d’uns ajuts del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya. A principis d’aquest mes de maig, Imagina Ràdio ja va informar que un total de 20 petits municipis d’arreu de Catalunya, un dels quals Prat de Comte (Terra Alta), van ser seleccionats per acollir una prova pilot de mobilització d’habitatge al món rural. L’objectiu de la iniciativa és facilitar que les persones puguin instal·lar-se en nuclis rurals, a través de la rehabilitació d’habitatges en desús.

Arnes i la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta, i la Palma d’Ebre, a la Ribera d’Ebre, també s’hi van presentar, però no van ser escollits per aquesta prova pilot. Malgrat això, Lidia Pino, directora del Departament de Territori a les Terres de l’Ebre, ha explicat a Imagina Ràdio que el programa tindrà una segona fase genèrica, que es convocarà el mes de juliol i que estarà obert a la resta de municipis possibles beneficiaris dels ajuts, els de menys de 500 habitats o més de 3.000 amb 10 o més nuclis de població.

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Arnes presentarà en aquesta segona fase el mateix projecte que ja va presentar en la primera convocatòria. Segons l’alcalde, Joaquim Miralles, la intenció és museïtzar la planta baixa de l’antic sindicat i habilitar les plantes superiors, que serien en total més de 1.000 metres quadrats. Miralles explica que “a sobre del museu volem condicionar un local que pot servir per si algú vol implantar el seu negoci, i damunt d’aquest hi ha sis habitatges que necessiten reformar-se i llavors es podrien llogar o vendre”.

Arnes preveu demanar aquest ajut per a rehabilitar aquest edifici que ha passat a ser de titularitat municipal i que actualment està en desús i en molt mal estat. L’objectiu principal és plantar cara al despoblament fomentant l’accés a l’habitatge per atreure més habitants.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -