14.3 C
Amposta

Tivenys detecta un sol positiu entre el centenar de proves realitzades al cribratge massiu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tivenys va registrar la setmana passada un brot de Covid-19 amb deu positius. Arran d’aquest fet i la impossibilitat de traçar correctament tots els casos, el Departament de Salut amb el suport de l’ajuntament, va decidir fer un cribratge massiu a la població destinat als majors de 16 anys que no haguessin passat la malaltia ni tinguessin símptomes. L’objectiu era trencar totes les cadenes de transmissió i evitar la propagació comunitària, i sembla que s’ha aconseguit.

El cribratge es va realitzar el dimarts dia 11 de maig al Pavelló Firal del municipi d’11 del matí a dues del migdia. En total es van fer 99 proves PCR i només una va donar positiu. Aquesta setmana, de moment, sol s’han detectat dos casos.

L’alcalde de Tivenys, Eladi Galbe, ha explicat a Imagina Ràdio que tot el poble i, sobretot, el sector de la restauració i el comerç, estan molt satisfets per aquests resultats i esperen poder retornar a la situació d’abans del brot. “Estem molt contents, perquè ara ja començarà a desconfinar-se la gent i la idea que tenim és que la setmana que ve es comenci a obrir tot el que havíem tancat”, explica Galbe. Per tant, el dilluns el consistori preveu reprendre l’esplai infantil, els tallers i les activitats dirigides i també tornar a obrir les instal·lacions esportives i el casal de gent gran.

L’Ajuntament de Tivenys ha agraït a través de les xarxes socials la predisposició de tota la població, la responsabilitat i la rapidesa en la resposta a la crida que es va fer pel cribratge. A més, afegeix que és “una millora molt important de la situació al nostre poble”.

A hores d’ara el municipi registra un risc de rebrot molt alt, de 2.378 i una velocitat de propagació (Rt) de 2,57, la més elevada de les Terres de l’Ebre. Segons el mapa de casos actius, actualment hi ha 8 positius i en total des de l’inici de la pandèmia se n’han detectat 41. Malgrat això, els pròxims dies s’espera que aquestes dades reculin bruscament i se situïn a nivells baixos.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -