14.3 C
Amposta

Arnes i Horta de Sant Joan acolliran la 8a Caminada Popular de l’IDECE

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest diumenge 24 d’octubre els inscrits a la 8a Caminada Popular de l’IDECE recorreran els 12 quilòmetres que separen Arnes d’Horta de Sant Joan, entre paratges d’oliveres, vinyes i sota la imponent presència de les roques d’en Benet, una de les formacions muntanyoses més emblemàtiques del Parc Natural dels Ports, les quals, en el seu moment van inspirar el pintor Pablo Picasso.


A les 9.30 h s’iniciarà el recorregut, que començarà als carrers d’Arnes, amb un nucli antic, que fou declarat bé cultural d’interès nacional amb la categoria de conjunt històric, iniciant-se la sortida pel camí del Mas Nou. Es creuran els Aiguamolls i els Biarnets fins a arribar al racó del Soro on se seguirà pel marge dret del riu Estrets, on es pot contemplar l’espectacular congost dels Estrets i on el riu baixa saltant de bassa en bassa. Podrem observar tolls, olles i la seva sinuositat capriciosa fins a arribar als Estrets de Lliberós on s’abandona el PR en direcció al Mas de Lliberós, iniciant la pujada més forta fins al coll de Valera. Un cop arribats aquí, seguirem la pista per la Font de la Faneca, la Font del Salero, la Font de la Pineda, el toll de l’Alemany i el Salt del Ferrassó, finalitzant la caminada al Mirador del Salt de Ferrassó a Horta de Sant Joan. Aquí, es pujarà als autobusos que traslladaran als participants fins al camp de futbol d’Horta de Sant Joan.


Seran al voltant de 3 hores de caminada de baixa dificultat amb un desnivell acumulat d’uns 200 metres, acompanyant el riu Estrets en el seu recorregut i per alguns dels paratges més bonics del Massís dels Ports, que valdrà la pena retenir a la retina.


Segons el director de l’IDECE, Xavier Pallarès, “l’any passat no es va poder fer aquesta caminada a causa de la pandèmia i estem contents de poder-la recuperar. És una caminada de dificultat moderada, molt suau que es pot fer en família, ja que no requereix un estat físic molt alt”.

Redacció- B. T

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -