14.3 C
Amposta

Antonio Ollés valora els tres anys que ha estat al capdavant de l’alcaldia de Santa Bàrbara

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcalde de Santa Bàrbara, Antonio Ollés, serà el cap de llista de Junts a les eleccions municipals, sent la primera vegada que encapçala aquesta llista electoral, ja que va arribar al càrrec fa tres anys, per la renúncia d’Alfred Blanch. Ollés va ser regidor de Governació, Turisme, Noves Tecnologies i Promoció Econòmica entre l’any 2011 i 2015 i regidor de Governació, Serveis, Agricultura i Promoció Econòmica entre el 2015 i el 2019.

Durant aquests últims tres anys, des de principis del 2020, ha hagut de governar en solitari amb 4 dels 11 regidors del consistori. Ollés ha respost unes preguntes d’Imagina Ràdio fent balanç de la legislatura.

1. Pot fer una valoració general del mandat 2019-2023?

A Santa Bàrbara la legislatura 2019-2023 la podríem qualificar de complicada a causa de la suma de factors externs, com la pandèmia o els greus fenòmens meteorològics, i interns, com la renúncia d’un alcalde, o el trencament del pacte de govern. Durant quasi la meitat de la legislatura, el grup municipal de Junts ha hagut de governar en minoria (4 regidors sobre un total d’11), però malgrat tot, ha estat possible portar endavant una bona acció de govern, amb l’execució d’obres importants com la construcció de la nova nau polivalent, dues fases de canalització i arranjament del carrer Aire i també dues fases de rehabilitació de l’edifici de l’Ajuntament. També s’han obert nous vials que faciliten la circulació pel poble, s’han habilitat dos nous aparcaments públics, s’han construït dos parcs canins nous, i també un refugi temporal d’animals. Finalment, en l’àmbit lúdic i cultural s’ha potenciat la festa tradicional de Sant Gregori – Arrels Planers, i s’ha creat el nou Festival Rihihiu totalment innovador.

I tot això, mantenint congelats els impostos i taxes municipals, i inclòs fent algunes importants bonificacions com la reducció de la taxa d’escombraries o la bonificació per instal·lació de plaques fotovoltaiques.

2. Com ha afectat la pandèmia a la gestió que s’ha dut a terme des del consistori? 

Va significar un impacte important per tothom en general, abocant-nos durant mesos a una situació nova per a la qual no estàvem preparats. Des del consistori vam intentar ajudar tot el possible a particulars i petits negocis amb importants línies d’ajuda. Algunes coses bones que hem après és la possibilitat del teletreball o les famoses reunions per videoconferència.

3. Quina és la política més transformadora que ha dut a terme el seu govern?

Destacaria dos aspectes, per un costat un notable avanç en la vigilància i seguretat del municipi, amb l’increment de personal i mitjans, i també crec que és destacable l’exercici de transparència i participació ciutadana, donant sempre explicacions de l’acció de govern, i celebrant la primera consulta popular de la comarca.

4. Què és el que li ha quedat per a fer? Per què?

Sempre es queden projectes pendents. Són un equip que tenim moltes idees, i malauradament no totes les podem executar perquè el pressupost no és il·limitat.

M’hauria agradat molt haver pogut executar la bassa de laminació per la prevenció d’avingudes d’aigua, reformar alguns carrers més, i algunes altres coses, que si podem les farem a la pròxima legislatura.

5. Es tornarà a presentar com a alcaldable a les eleccions municipals del 28 de maig? Per què?

Sí. Vaig arribar a l’alcaldia de manera accidental, a causa de la renúncia de l’anterior alcalde, així que en realitat em presento per primera vegada com a candidat per poder rebre la confiança dels planers i planeres per tal desenvolupar el meu propi projecte durant la pròxima legislatura.

6. Com creu que serà el seu municipi l’any 2027? 

És difícil de preveure i ja ha quedat clar després de la pandèmia que les coses poden canviar sobtadament d’un dia per l’altre. En quatre anys és difícil que hi hagi canvis radicals, però el que a mi m’agradaria és que augmentés el civisme i la convivència en general, que al poble tinguem noves oportunitats laborals, i que la qualitat de vida millori per a tothom.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -